Rozhovor s kapitánem Adamem Čížem | mukolin.cz

jazyk cz jazyk en jazyk de
 

Rozhovor s kapitánem Adamem Čížem

Neplánovaná soutěžní pauza u Medvědů
15.10.2020 11:01
Počet zhlédnutí: 8383
PDF E-mail Print

„…nudíte se? Kupte si medvídka mývala“. Legendární hláška strýce Pepina v podání Jaroslava Hanzlíka z filmových Postřižin by se dala aplikovat i pro kolínské basketbalisty. Nudí se určitě. Sotva započatá sezóna byla přerušena karanténou z důvodu výskytu onemocnění v týmu. Poté se přeložilo utkání proti Ústí nad Labem z důvodu nákazy v týmu soupeře a po sobotním vítězství na palubovce Basketbal Svitavy se na „dobu neurčitou“ přerušila celá Kooperativa NBL. A jak se s touto hrací nečinností vyrovnává kapitán našeho týmu, Adam Číž?

Adame, znáš český film Postřižiny? Pokud ano, patří ke Tvým oblíbeným, nebo ve Tvé filmotéce převládají úplně jiné žánry?

• Film znám, ale už si ho moc nepamatuji a mezi mé oblíbené nepatři.

A medvídka mývala by sis proti nudě koupil?

• Tak to je jasné, nekoupil.

Teď už vážně. Setkal ses ve své již bohaté basketbalové kariéře s podobnou situací? Mám na mysli přerušení sportovní činnosti týmu.

• S ničím podobným jsem se nikdy nesetkal. Myslím, že mohu říct za všechny, že je to pro nás něco úplně nového.

Jak snášíš tuto sportovní nečinnost? Že to není pro sportovce to pravé, je asi jasné. Ale přece jen, našel bys na této nepříjemné přestávce i něco pozitivního?

• Snáším to špatně, jediné pozitivum na tom je, že mám doma uklizeno.

Jakým způsobem se udržuješ v kondici?

• Každý den doma cvičím, ale jen s vlastní vahou. Od trenéra jsme dostali individuální plán, který plníme po rozdělených skupinách, aby nás nebylo víc než 6 pohromadě. Do příště se musím lépe připravit a nakoupit si nějaké ty činky.

Čím vyplňuješ nečekaně získaný volný čas? Filmy už jsme trošku probrali, tak co třeba hudba? Nebo jsi domácí kutil?

• Kdepak, věnuji se úplně jiným činnostem. Sleduji filmy, seriály a hodně teď hraju playstation.

Sledoval si utkání Kooperativa NBL při nařízené karanténě? Podle mě došlo k několika překvapivým výsledkům. Máš také ten pocit, nebo si myslíš, že výsledky dopadly podle předpokladů?

• Každé kolo NBL jsem sledoval, někdy i na více zápasů najednou. Ano, výsledky byly dosti překvapivé. Liga je zatím velmi vyrovnaná, což je dobré jak pro fanoušky, tak pro hráče.

Kapitáne, máš připravený proslov, až se zase konečně sejdete všichni v kabině a především na palubovce?

• Žádný velký proslov nemám. Na nějaké mluvení už není čas. Teď bude potřeba, až nazujeme boty, vletět na soupeře a vylepšit naší dosavadní bilanci!

Děkuji za rozhovor.


BASKETBALL CLUB Kolín z.s.

Obrázky

5f88066a61c69c80d1e0669e_a