CESTA K MEDAILI | mukolin.cz

jazyk cz jazyk en jazyk de
 

CESTA K MEDAILI

Čtvrtfinálová série je bojem o všechno. Vítěz bere medaili a postupuje do semifinále, poražený končí. Kolín měl před sebou obrovskou šanci proměnit medailový sen ve skutečnost, v cestě mu ale stály zkušené Pardubice.
29.04.2012 10:56
Počet zhlédnutí: 12124
PDF E-mail Print

Série nezačala pro Kolín dobře. Už v týdnu před prvním zápasem se na tréninku zranil Roman Marko a na palubovce citelně chyběl. Kolíňáci vstoupili do utkání hodně špatně a už v první čtvrtině prohrávali o 15 bodů. Ztrátu se jim nepodařilo smazat a soupeř celkem snadno zvítězil 89:57.

Do druhého zápasu šel Kolín s cílem využít domácího prostředí a srovnat stav série. To se povedlo. Opět měl pomalejší rozjezd. Ve třetí desetiminutovce prohrával už jedenáctibodovým rozdílem. V poslední čtvrtině ale dokázal nepříznivý stav otočit. Po závěrečném klaksonu si hráči i diváci naplno užívali oslavy první výhry v play-off  (83:76).

Třetí utkání se odehrálo v pardubické ČEZ Aréně. Kolín musel zase otáčet nepříznivý vývoj a zvládl to parádně. V závěru třetí čtvrtky Rahsaan Ames zajistil střelou z poloviny hřiště vedení 54:49.  Necelé tři minuty před koncem měli Kolíňáci sedmnáctibodový náskok. Z Pardubic přivezli cennou výhru 77:63.

Kolín mohl sérii ukončit před domácími fanoušky. Čtvrtý duel měl hodně podobný scénář jako dva předešlé. Tentokrát sice Kolíňáci skóre vyrovnali ale obrat se nepovedl. Pardubice zvítězily 81:69  a srovnaly stav série na 2:2. Do utkání se už zapojil také Roman Marko, který se bleskově vrátil po zranění.

O postupujícím do semifinále rozhodoval pátý zápas. Trenér Predrag Benáček v něm měl k dispozici kompletní kádr. Kolínský tým hned od začátku držel se soupeřem krok. Odehrál výbornou druhou čtvrtinu a v poločase vedl o 13 bodů. Pardubice ve třetí desetiminutovce vyrovnaly. Kolínští hráči se ale o historický úspěch nenechali připravit a vybojovali postup do semifinále.

Jana Kubartová
BASKETBALL CLUB Kolín z.s.

Obrázky

logo BC Kolín