CYKLISTIKA DĚTI I RODIČE V KOLÍNĚ BAVÍ! | mukolin.cz

jazyk cz jazyk en jazyk de
 

CYKLISTIKA DĚTI I RODIČE V KOLÍNĚ BAVÍ!

Seriál cyklistických akcí pro děti i rodiče z Kolína a okolí - CYKLOTOUR KOLÍN 2014, se rozběhl na plné obrátky. Již čtyřikrát se cyklističtí nadšenci sešli s organizátory projektu z REMERX-MERIDA TEAMU KOLÍN, aby si vyzkoušeli, že cyklistika je fajn zábava a že právě Kolín a jeho okolí je pro tuto formu aktivního odpočinku celých rodin to pravé místo.
16.06.2014 10:52
Počet zhlédnutí: 5286
PDF E-mail Print

Po dvou společných vyjížďkách dětí a rodičů přišlo na řadu opravdové závodní klání. To se uskutečnilo 25. května na Kmochově ostrově, kde byl pro děti připraven okruh u tamního amfiteátru. Na startovní čáru se postupně ve všech kategoriích od nejmenších dětí na odrážedlech až po patnáctileté teenagery postavilo na šedesát dětí. Všichni, kteří absolvovali svou trať, dostali zaslouženou sladkou odměnu a nejlepší tři závodníci v každé kategorii si odnesli mimo drobných věcných cen i diplom a medaili.

Na červen, přesněni na čtvrtek 12. června, byla v termínové listině CYKLOTOUR KOLÍN 2014 zanesena opět společná akce pro děti i rodiče. Tentokrát s podtitulem „Zvládneš to i ty!“. Hlavní organizátor cele CYKLOTOUR Michal Čepička nachystal pro účastníky vyjížďku s dovednostními úkoly, kdy si děti i rodiče vyzkoušeli jízdu zručnosti - úzký průjezd, jízda do úzké zatáčky, jízda do zmenšujícího kruhu - vše bez dotknutí země a podjíždění snižující překážky... Všichni se dobře bavili a po absolvování překážek na všechny čekala opět malá sladká odměna.

Dosavadní průběh letošní CYKLOTOUR KOLÍN zhodnotil i Michal Čepička: „Jsem opravdu mile překvapen zájmem kolíňáků o cyklistiku. Děti se jízdou na kole dobře baví, sportují a učí se novým dovednostem. Spokojeni jsou i rodiče, kteří se mohou do celého dění při společných vyjížďkách aktivně zapojit. V návaznosti na akce z programu CYKLOTOUR KOLÍN již vznikly i pravidelné společné tréninky pro děti od 10 let, ke kterým se scházíme každý čtvrtek od 17:00 na Jiskře a kde rádi přivítáme i další zájemce o cyklistiku. Jsem moc rád, že město Kolín náš projekt podporuje a my můžeme dětem nabídnout cyklistiku jako jednu z forem aktivního trávení volného času. Kdo by se k nám ještě chtěl připojit, má určitě šanci. Další, tentokrát prázdninové, setkání je naplánováno na středeční odpoledne 13. srpna. Zván je úplně každý! “

Kompletní informace o CYKLOTOUR KOLÍN 2014 včetně fotogalerie a reportáží z již uskutečněných akcí najedete na www.cyklotourkolin.cz.

Martina Slavíčková
EXPRES CZ-MERIDA TEAM Kolín - oddíl cyklistiky

Obrázky

2014-06-12 17.43.59