Seniorská obálka | mukolin.cz

jazyk cz jazyk en jazyk de
 

Seniorská obálka

V zářijovém vydání Zpravodaje města Kolína najdete uprostřed tiskopis - tzv. Seniorskou obálku neboli I.C.E. kartu. A to jak pro domácí použití tak i přenosnou verzi MINI.
27.09.2021 10:21
(Aktualizováno: 27.9.2021 10:21)
Počet zhlédnutí: 1449
PDF E-mail Print

Jedná se o tiskopis s důležitými zdravotními údaji pro potřeby Integrovaného záchranného systému (IZS) - zdravotníků, hasičů a policie - v situaci ohrožení zdraví nebo života. Můžete se také setkat s označením I.C.E. karta (In Case of Emergency), zkratka znamená „použít v případě nouze“. Karta je určená především seniorům, ale pomoci může každému bez ohledu na věk.

Záleží na každém, které kolonky budou vyplněny. I.C.E. kartu může využít nejen senior, ale také každý bez rozdílu věku, kdo bude považovat tuto pomůcku za užitečnou. Důležitost kolonek DOMÁCÍ i MINI Seniorské obálky (I.C.E. karty) se na doporučení zdravotnické záchranné služby řídí podle „semaforu“ (červená, žlutá, zelená). Nutná je neustálá AKTUALIZACE údajů v jednotlivých kolonkách. Například při změně léků nebo kontaktů.

Domácí I.C.E. kartu umístěte viditelně. Na doporučení složek IZS buď na vnější stranu dveří ledničky, nebo vnitřní stranu vstupních dveří. K domácí I.C.E. kartě přidejte také poslední propouštěcí zprávu z nemocnice nebo od lékaře.

MINI verzi obálky  doporučujeme nosit při sobě například v peněžence vždy, když se vydáte mimo domov.

Seniorskou obálku získáte také na podatelně Městského úřadu v Kolíně v době úředních hodin nebo na Odboru sociálních věcí a zdravotnictví, v kanceláři č. 217 (2.patro), v pondělí a ve středu od 8:00 do 16:00.

Formulář je také volně ke stažení na internetových stránkách města ww.mukolin.cz.

MěÚ Kolín
Odbor sociálních věcí a zdravotnictví

Obrázky

hlavicka

Přílohy

Seniorska-A4_FINAL (182,1 kB) Seniorska-karticky_A4 (97,1 kB)