Miniknihovny v kolínské nemocnici | mukolin.cz

jazyk cz jazyk en jazyk de
 

Miniknihovny v kolínské nemocnici

Již delší dobu Městská knihovna Kolín uvažuje o zřízení tzv. miniknihoven, známých také jako knihobudky, přírodní či venkovní knihovny, pojízdné nebo malé knihovny atp. V tuto chvíli probíhá fáze vytipovávání přesných míst, kde budou miniknihovny umístěny, získávání povolení a další potřebné náležitosti. Abychom vyzkoušeli, jak budou miniknihovny fungovat, domluvili jsme se s Oblastní nemocnicí Kolín a 24. 8. 2016 v 11:00 v prostorách nad tamní recepcí jsme slavnostně uvedli do provozu první z nich. Prozatím budou v nemocnici umístěny 3 - na dětském oddělení, na interně a nad recepcí.
18.08.2016 13:45
(Aktualizováno: 2.9.2016 13:45)
Počet zhlédnutí: 22200
PDF E-mail Print

V těchto knihovničkách najdou návštěvníci nemocnice knihy, které jim mohou zkrátit čekání na ošetření nebo zpestřit chvíle při delším pobytu v nemocnici. Jsou označeny samolepkou s logem knihovny a nápisem Prohlížej, sdílej, ochraňuj.

Kdokoliv si může takto označenou knihu vypůjčit a číst ji – pokud ji nestihne přečíst, může si knihu odnést i domů. Knihy budeme postupně doplňovat a zde je šance i pro Vás – pokud máte doma knihy, které již nepotřebujete a myslíte si, že by o ně ostatní mohli mít zájem, doneste je buď přímo do miniknihovny v nemocnici nebo do některého z oddělení kolínské knihovny (ve městě i na sídlišti). Knihy budou rovněž následně označeny a dány dále k dispozici všem, kteří o ně projeví zájem.

Tato služba je bezplatná - budeme mít radost, pokud knihy pomohou zpříjemnit pobyt v nemocnici i jinde.

Děkujeme vedení Oblastní nemocnice Kolín i jejím pracovníkům, kteří nám tento projekt pomohli realizovat a těšíme se, že každá z umístěných knih najde svého čtenáře.

Po prvním týdnu provozu miniknihoven v kolínské nemocnici jsme byli překontrolovat jejich stav. Čtenářům musíme poděkovat - knihy byly čtené a prohlížené, některé byly odneseny a pár jich přibylo. A přesně tak jsme si to představovali.

Miniknihovny jsme tedy doplnili z darů a těšíme se, že takto bezproblémový provoz bude fungovat i nadále.

Tomáš Koleszár
Městská knihovna Kolín

Obrázky

potydnu1 MěK Kolín - Miniknihovny ONK 01 MěK Kolín - Miniknihovny ONK 02