Městská hudba Františka Kmocha a pohádky? Proč ne! | mukolin.cz

jazyk cz jazyk en jazyk de
 

Městská hudba Františka Kmocha a pohádky? Proč ne!

Jako každý rok i letos pořádala Městská hudba Františka Kmocha pro své příznivce vánoční koncert, nad kterým převzali záštitu starosta města Kolína Vít Rakušan a první místostarosta Michael Kašpar. A protože vstupenky na představení byly již několik týdnů před vystoupením vyprodané, mohli fanoušci kvalitní hudby navštívit i generální zkoušku konanou od 17 hodin. A bylo se na co těšit.
14.12.2015 09:22
(Aktualizováno: 14.12.2015 09:22)
Počet zhlédnutí: 11483
PDF E-mail Print

Do posledního místečka zaplněné kolínské divadlo přivítal a celým programem provázel Michal Karban, který si velmi brzy získal sympatie publika. Sám exceloval hrou na akordeon ve skladbě Libertango, čímž diváky velmi překvapil. Mladý nadějný sólista Lukáš Urbánek ve skladbě Baker Street svou dokonalou hrou ukázal všem přítomným, že Kmochova hudba vychovává ve svých řadách nadějné talenty. Za svůj výkon na saxofon sklidil Lukáš Urbánek několikaminutový potlesk. 

Celé představení koncipoval pan dirigent Miloslav Bulín v duchu filmových a pohádkových melodií, což se ukázalo jako zdařilý nápad, který oslovil všechny diváky. Velkým překvapením pro všechny přítomné byla i filmová projekce nad hlavami hudebníků, která velmi nevtíravě dokreslovala atmosféru koncertu. Zpěvačky Vendula Chmelíková a Věra Chmelařová ve svém duetu Tell Him zazářily a jejich výkon byl srovnatelný s originálem v podání B. Streisand a C. Dion. Před přestávkou se hudebníci rozloučili melodiemi z filmu Noc na Karlštejně.

V první skladbě druhé půlky koncertu se představila Diana Hladíková, která přenesla posluchače svým zpěvem do pohádky Tři oříšky pro Popelku. Moderátor Michal Karban poté již uvedl na scénu dětské sbory ZŠ Lipanská a Boni Bambini ve skladbě z filmové pohádky Princezna ze mlejna. V následujících skladbách Není nutno a Chválím tě, země má připojili své hlasy k malým zpěváčkům i Oldřich Košťál a Zdeněk Licek.

Celý program zakončila směs koled, kterými hudební procházka pohádkami vyvrcholila. Potlesk ve stoje, kterým ocenili posluchači výkon Městské hudby Františka Kmocha i všech sólistů, byl jistě pro všechny tou nejkrásnější tečkou za hudebním rokem 2015 a zároveň potvrzením slov pana starosty, který označil MhFK za výkladní skříň města Kolína.

Milena Vokálová

foto: Jaromír Novotný

Gabriela Malá
Městská hudba Františka Kmocha

Obrázky

mhfk_van15