Rekonstrukce ulice Písečná | mukolin.cz

jazyk cz jazyk en jazyk de
 

Rekonstrukce ulice Písečná

22.08.2019 15:05
(Aktualizováno: 22.8.2019 15:05)
Počet zhlédnutí: 1655
PDF E-mail Print

Písečná ulice I. etapa (mezi ulicemi Příčná a Okružní)

Provedena kompletní rekonstrukce kanalizační stoky. Probíhá pokládka silničních a chodníkových obrubníků na levé straně ulice. V pravé části ulice se hutní konstrukční vrstvy chodníku a budují se základy pro lampy veřejného osvětlení.  Zpoždění stavby proti harmonogramu je 10 dnů. Zpoždění bylo způsobeno čekáním na realizaci přeložek IS. Na stavbě byla provedena Odborem životního prostředí a zemědělství kontrola zajištění ochrany stávajících dřevin. Na základě zjištěných skutečností bylo domluveno, že zhotovitel stavby v místech, kde budou prováděny strojní výkopy, bude kolem kmene stromu instalovat ochranné bednění a případné polámané větve budou odborně zastřiženy a ošetřeny balzámem.

 

Písečná ulice II. etapa (mezi ulicemi Sadová a Okružní)

Probíhají přípravné práce na napojení nového kanalizačního potrubí na stávající stoku v ulici Okružní. Tato stoka je zděná a musí v ní být vyfrézován přesný otvor, aby bylo možné zajistit dokonalé utěsnění nového kanalizačního potrubí. V těsné blízkosti tohoto napojení se nacházelo staré vodovodní potrubí, které muselo být z části vyměněno a stavba se tak dostala do 8 denního skluzu.

Na stavbě byla provedena Odborem životního prostředí a zemědělství kontrola zajištění ochrany stávajících dřevin. Na základě zjištěných skutečností bylo domluveno, že zhotovitel stavby v místech, kde budou prováděny strojní výkopy, bude kolem kmene stromu instalovat ochranné bednění a případné polámané větve budou odborně zastřiženy a ošetřeny balzámem.

 

Po dobu rekonstrukce ulice budou občané v den svozu zanechávat nádoby na tříděný i smíšený odpad na veřejném prostranství před nemovitostí. Zhotovitel stavby  zajistí svoz těchto nádob na svozové místo a následné vrácení nádoby zpět před nemovitost.

 

MěÚ Kolín
Kanalizace ul. Písečná

Obrázky

Pisecna_16_8-1022 Pisecna_16_8-1019 Pisecna_16_8-1021