Manu fest | mukolin.cz

jazyk cz jazyk en jazyk de
 

Manu fest


Termín: 21.07.2012 00:00
Místo: Kmochův ostrov

Malý alternativní festival nezávislých umělců je projektem, který reaguje na špatnou situaci kulturního dění ve městě Kolíně. S pomocí Nadace O2 chceme tuto situaci zlepšit, uspořádáním jednodenního kulturního festivalu. Tato akce by měla dát příležitost mladým místním umělcům prezentovat svou tvorbu. Je to výborná příležitost pro setkání lidí všech generací a kulturního zaměření. Nejedná se pouze o jednorázovou akci, mladí umělci se tímto zviditelní a naváží kontakty k další spolupráci.

Festival se bude konat 21. 7. v příjemném prostředí městského ostrova.

Projekt začneme realizovat na jaře. Nejprve vytvoříme internetovou a FB stránku. Místní umělci se budou moci o našem festivalu na stránkách informovat, sami se do projektu přihlásit a poslat nám ukázky své tvorby – převážně hudby a filmu. Z tvůrců, posléze vybereme vhodné účinkující. Budeme dávat přednost lidem z našeho města a blízkého okolí. Následuje propagace festivalu na veřejnosti – sociální sítě, plakáty, které rozvěsíme i v místních školách, rozhlas, noviny.

Festival bude probíhat 1 den. Startovat budeme po obědě. Vstup dobrovolný. Odpoledne budou probíhat v areálu parku workshopy. Typy workshopů budou upraveny podle přihlášených tvůrců. My budeme zajišťovat stánek s potisky triček s logem festivalu. Výroba vlastního trička bude zpoplatněna. Výtěžek darujeme Dětskému domovu v Býchorech.

Kolem 15:00 bude oficiální zahájení festivalu. Celé odpoledne, až do začátku promítání, budou v amfiteátru hrát kapely všech hudebních zaměření. Stihne se vystřídat minimálně 5 kapel.

Přibližně od 22:00 do 24:00 proběhne v amfiteátru projekce „amatérských“ filmů. Promítneme 4 až 5 krátkých filmů. Na závěr bude pro diváky připravena debata s autory filmu.

Během celého odpoledne budou návštěvníci moci hodnotit pomocí dotazníku vystupující kapely a promítané filmy. Na závěr festivalu proběhne vyhodnocení. Výherci budou mít zajištěnou účast na dalším ročníku festivalu a budeme je propagovat na našem webu.

 http://manufest.cz/
 


Zadal: Správa městských sportovišť Kolín