VÁNOČNÍ BASKETBALOVÝ MARATON | mukolin.cz

jazyk cz jazyk en jazyk de
 

VÁNOČNÍ BASKETBALOVÝ MARATON

aneb vánoční charita pro Dětské centrum Kolín a desetiletého Dana
23.12.2012 14:11
(Aktualizováno: 13.2.2013 14:11)
Počet zhlédnutí: 12658
PDF E-mail Print

Třetí ročník Vánočního basketbalové maratonu byl věnován Dětskému centru Kolín a desetiletému Danovi s vývojovou vadou mozku. „Dětské centrum podporujeme pravidelně. Letos jsme se rozhodli pomoci také desetiletému chlapci z Kolína, jehož příběh nás zaujal,“ uvedl prezident BC UNIKOL Kolín Mgr. Martin Buřič.

Vánoční basketbalový maraton měl již tradiční program. Tentokrát odstartoval v pátek 21. prosince v 10 hodin. Úvodní rozskok čtyřiadvacetihodinového utkání vhodil starosta Kolína pan Vít Rakušan. Jeden tým hrál za Dětské centrum a druhý za Dana.

První hodina patřila hráčům A-týmu a jejich hostům. Potom se na palubovce představila všechna mládežnická družstva BC Kolín, která si zahrála proti rodičům. Nechyběly souboje firem, síly změřily třeba Restaurace Vodní svět s Pizzerii Týna, představili se i kolínští atleti proti Rotatisku. Noční a brzké ranní hodiny obsadili ti nejodolnější členové klubu a jejich kamarádi. Poslední hodina přinesla zajímavé střetnutí mezi představiteli Města Kolín a zástupci kolínského basketbalového klubu. „O maraton byl letos obrovský zájem. Aktivně se ho zúčastnilo asi 500 lidí a všichni odcházeli spokojení,“  pochvaloval si výbornou účast na předvánoční charitativní akci manažer Miroslav Sodoma. „Každý dostal speciální triko a pamětní list. Pro všechny bylo připraveno drobné pohoštění,“  dodal. 

Čtyřiadvacetihodinový zápas vyhrálo Dětské centrum 1418 – 1388.  Po celou dobu maratonu probíhala dobrovolná finanční sbírka, jejíž výtěžek byl rozdělen mezi Dětské centrum Kolín a Dana. „Vybralo se celkem 12.209,- Kč.  Dětské centrum dostalo 6.105,- Kč a Dan 6.104,- Kč,“ popsal Miroslav Sodoma. Vlastní finanční sbírku uspořádali zaměstnanci  TPCA, kteří předali dva šeky po 14.542,- Kč.

Na konto kolínského Dětského centra putuje celkem 20.647,- Kč  a o korunu méně získal desetiletý Dan z Kolína. „Děkuji všem partnerů, kteří se na akci podíleli. Dík patří každému,  kdo se maratonu aktivně zúčastnil, a všem lidem, kteří přispěli na dobrou věc,“ uzavřel hodnocení Vánočního basketbalového maratonu prezident BC UNIKOL Kolín Martin Buřič.


 

Jana Kubartová
BASKETBALL CLUB Kolín z.s.

Obrázky

DSC_8187 DSC_7823