Kolín poráží Jindřichův Hradec a živí naději na play-off | mukolin.cz

jazyk cz jazyk en jazyk de
 

Kolín poráží Jindřichův Hradec a živí naději na play-off

Po první půli to vypadalo na dramatické utkání, které se bude rozhodovat v posledních vteřinách. Avšak třetí čtvrtina zápasu byla zlomová a Kolín od soupeře odskočil a nedal jindřichohradeckým basketbalistům nárok na návrat do utkání.
29.03.2018 10:18
Počet zhlédnutí: 14291
PDF E-mail Print

Po úvodním vedení hostujících hráčů 2:4 se do hry dostal Kolín a v první části utkání si vypracoval náskok čtyř bodů. Ten dokázal Jindřichův Hradec ve druhé čtvrtině smazat a průběh hry byl vyrovnaný. Chvílema hosté vedli až o 5 bodů, když trojkou zvyšoval na 31:36 Bašta. Kolín však přidal a vedení si vzal zpět po bodech Skinnera a Bakiće. Úplný závěr prvního poločasu ale patřil hostům, které dostal do poločasového vedení proměněným trestným hodem Sinadinović.

Jak sám Pavel Beneš řekl tisku, tak v kabině proběhla bouřka a do druhé půle vstoupil na hřiště jiný Kolín. Odhodlaný vzít si zpět své vedení a ukázat soupeři, kdo je v Geosan Aréně doma. Skóre třetí čtvrtiny hovoří jasně pro domácí 27:9, což znamenalo vytvoření sedmnáctibodového náskoku, který zářil na světelné tabuli i po závěrečném hvizdu sudích. Kaňkou na třetí části utkání byl nepříjemný pád Petra Šafarčíka na palubovku.

Otřesený kolínský rozehrávač musel odjet na vyšetření do nemocnice. Vyzdvihnout je třeba výkon amerického pivota ve službách Kolína Lee Skinnera. Ten byl hlavní postavou utkání, když vstřelil 34 bodů, doskočil 14 míčů a užitečnost se zastavila až na hodnotě 53 (!). V užitečnosti je to druhý nejlepší počin ročníku 2017/2018. V celé historii nejvyšší basketbalové ligy pak jde o šestnáctou nejvyšší užitečnost hráče.

Rudolf Jugo (asistent trenéra Basket Fio Banka Jindřichův Hradec): Můj tým věřil, že  není potřeba hrát oba poločasy. To není první zápas, kdy vedeme v prvním poločase a když se po poločase vrátíme ze šatny, tak předvádíme rozdílný basketbal. Ve druhém poločase jsme obdrželi padesát bodů a to je pak velmi obtížné vyhrát jakýkoliv zápas. Celou sezónu nás provází myšlenka na baráž. Baráž pro nás jsou nejdůležitější zápasy v sezóně. Jestliže chceme uspět v baráži, tak musíme porozumět chybám, které dlouhodobě děláme ve druhých poločasech. Na závěr gratuluji trenéru Kolína k dobře odvedené práci.

Pavel Beneš (trenér BC GEOSAN Kolín):  Děkujeme za gratulaci. Viděli jste, v jaké jsme hráli sestavě, a proto je dnešní vítězství vítězstvím vůle. Spousta hráčů bylo nemocných, Adam Číž hrál s virózou, Michal Vocetka vůbec netrénoval, Pavel Harčár viróza a Bratčenkov s Horákem mají zraněná kolena. Ale to vůbec neomlouvá vstup našeho družstva do utkání. Veškerá taktika šla stranou, hráči podlehli dojmu, že po dvou prohraných utkáních v koncovkách se silnějšími soupeři, půjde vše samo. O to ale nešlo. Po poločasové bouřce hráči pochopili, o co vůbec hrajeme my a o co hraje soupeř. Jsem rád, že to pochopili a že ukázali, proč bojujeme o play-off. Nakonec chceme poděkovat fanouškům za podporu a popřát Pecovi (Petr Šafarčík), aby se po tom nešťastném pádu na palubovku brzy uzdravil.

Lee Skinner (hráč BC GEOSAN Kolín): Tak jak říkal trenér, máme v týmu několik nemocných a zraněných. Byl to pro nás těžký zápas, hlavně v prvním poločase. Ve druhém poločase jsme se ale vrátili do hry. Měli jsme větší energii, zlepšili jsme rotaci a obranu. Byla to důležitá výhra pro udržení šance na postup do play-off a také se pokusíme  do play-off ještě postoupit.

Vojtěch Novák (hráč Basket Fio Banka Jindřichův Hradec):  Gratuluji Kolínu k vítězství. Více ke komentářům nemám co dodat, prostě jsme ve druhém poločase špatně bránili.

Body Kolín: Skinner Lee Edward 34, Šafarčík Petr 13, Bakić Bojan 12, Machač David 10, Číž Adam 9, Pajović Miloš 8, Vocetka Michal 4, Dokoupil Petr 2, Zahradníček Filip 2, Bratčenkov Vojtěch 0

Body JH: Petric Ratko 24, Stegbauer Lukáš 14, Bašta Martin 12, Sinadinović-Stojilković Edi 10, Upchurch DeAndre Lindell 9, Fait Dalibor 8, Dlugoš Theodor 0, Kantůrek Lukáš 0, Novák Vojtěch 0, Šoula Jiří 0

STŘELBA 3B. 18/4:22/9, STŘELBA 2B. 51/30:33/20, TH 29/22:13/10, doskoky 33:33, CHYBY 14:26, ROZHODČÍ Matějek Ivor, Salvetr Rudolf, Pokorný Štěpán, KOMISAŘ Zachara Ivan, POČET DIVÁKŮ 550

Hráč utkání: Skinner Lee Edward

Ondřej Vaňkát
BASKETBALL CLUB Kolín z.s.

Obrázky

IMG_8882 IMG_8883 IMG_8887 IMG_8894 IMG_8940 IMG_8827 IMG_8830 IMG_8852 IMG_8873 IMG_8877 IMG_8811 IMG_8817 IMG_8818 IMG_8821 IMG_8806