Favorita soutěže jsme nepřekvapili | mukolin.cz

jazyk cz jazyk en jazyk de
 

Favorita soutěže jsme nepřekvapili

31.01.2018 08:59
Počet zhlédnutí: 11064
PDF E-mail Print

V předehrávce 20. kola zavítal Geosan na půdu vedoucího celku tabulky Kooperativa NBL. Zatímco Nymburk nastoupil do zápasu v plné sestavě, Kolín přijel pouze v devíti lidech. Pro utkání nebyli k dispozici zranění Bratčenkov s Šafarčíkem a nemocní Skinner s Dokoupilem.
V začátku utkání dokázali kolínští basketbalisté s úřadujícím mistrem držet krok, po třech minutách byl stav nerozhodný 7:7, avšak během dalších čtyř minut vybudovali nymburští svůj náskok na dvanáct bodů. Bohužel navyšování náskoku pokračovalo až do konce čtvrtiny s průběžným skóre 34:11. Nymburská dominance pokračovala i v druhé části zápasu a poločasové skóre se zastavilo na rozdílu třiceti bodů. 59:29.
Po důrazné domluvě trenéra Pavla Beneše dokázal Kolín vyhrát třetí čtvrtinu 23:25, i když první momenty přinesly dvě trojky Vyorala a Berishy. Na to dokázali postupně reagovat svými body Machač, Pajović, Číž, Harčár, Bakić nebo Horák. V závěru předposlední části se do hry dostali i kolínští odchovanci David Bálek s Filipem Zahradníčkem. Poslední čtvrtina už jen určila konečný výsledek, kdy za Nymburk poslední body utkání vstřelili bývalí kolínští hráči Tomáš Vyoral a Martin Kříž. 100:69.

Ondřej Vaňkát
BASKETBALL CLUB Kolín z.s.