VÁNOČNÍ BASKETBALOVÝ MARATON 2014 | mukolin.cz

jazyk cz jazyk en jazyk de
 

VÁNOČNÍ BASKETBALOVÝ MARATON 2014

Pátý ročník Vánočního basketbalového maratonu patřil Dětskému centru Kolín a pětiměsíčnímu Maxíkovi.
30.12.2014 09:52
Počet zhlédnutí: 19267
PDF E-mail Print

Dvanáctihodinové utkání vyhrál tým Dětského centra 626 : 547, ale výsledek nebyl důležitý. Výtěžek finanční sbírky, která probíhala po celou dobu maratonu, byl rozdělen rovným dílem.

Účastníci maratonu věnovali do charitativní sbírky 22.180,- Kč. Ředitelka Dětského centra paní Eva Nemeškalová plánuje, že za darované peníze dětem zpestří vánoční svátky nějakým výletem. Tatínek malého Maxíka peníze využije na financování cest k lékařům do Prahy.

Maraton se letos poprvé konal 12 hodin. „Dobu jsme zkrátili z 24 hodin na polovinu, ale určitě to nebylo na škodu, protože s pokrytím nočních hodin jsme měli většinou problémy,“ vysvětlil manažer BC Kolín Miroslav Sodoma.

Ve dvanáctihodinovém utkání hrál jeden tým za Dětské centrum a druhý za Maxíka. Na palubovce v hale Spojů se utkaly děti z mládežnických družstev BC Kolín se svými rodiči. Zahrály si také zástupci několika firem a nechyběli ani hráči kolínského A-týmu.

„O maraton byl tradičně velký zájem. Aktivně se ho zúčastnilo asi 500 lidí. Každý dostal tričko speciálně udělané pro tuto akci,“ uvedl prezident BC Kolín Martin Buřič. „Děkuji všem, kteří se na této akci podíleli. Poděkování patří také každému, kdo přispěl do charitativní sbírky,“ uzavřel hodnocen Vánočního basketbalového maratonu Martin Buřič.

Jana Kubartová
BASKETBALL CLUB Kolín z.s.

Obrázky

maraton10 maraton11 maraton12 maraton13 maraton14 maraton15 maraton maraton1 maraton2 maraton3 maraton4 maraton5 maraton6 maraton7 maraton8 maraton9