VÁNOČNÍ BASKETBALOVÝ MARATON 2013 | mukolin.cz

jazyk cz jazyk en jazyk de
 

VÁNOČNÍ BASKETBALOVÝ MARATON 2013

Basketball club Kolín uspořádal čtvrtý ročník Vánočního basketbalového maratonu, který byl věnován Dětskému centru Kolín a osmiměsíční Ele.
31.01.2014 15:23
(Aktualizováno: 31.1.2014 15:23)
Počet zhlédnutí: 15522
PDF E-mail Print

„S Dětským centrem spolupracujeme dlouhodobě. Letos jsme se rozhodli podpořit také osmiměsíční Elu Slunečkovou, která trpí obrnou hlasivek. Její rodiče použijí výtěžek finanční sbírky na nákup zdravotních pomůcek pro nemocnou dcerku,“ popsal účel charitativní akce prezident BC Kolín Mgr. Martin Buřič.

Ve sportovní hale Spojů hrál jeden tým za Dětské centrum a druhý za malou Elu. Maraton byl odstartován v pátek 20. prosince a ukončen byl v sobotu 21. prosince ve stejný čas. Úvodní hodina patřila 1. Základní škole. Potom nastoupila 7. Základní škola. Dále se jednotlivá družstva střídala po hodině. Představily se mládežnické týmy BC Kolín. Na palubovce se utkaly děti se svými rodiči. Zahrály si také týmy několika firem. Maraton ukončil A-tým BC Farfallino Kolín. V závěrečné hodině tak byli na hřišti k vidění hráči z Mattoni NBL spolu s hráči U13 a U14.

Utkání skončilo po základní hrací době 24 hodin nerozhodně 1461:1461. Následovalo pětiminutové prodlouženi. V nastaveném čase vyslaly oba týmy do hry všechny hráče. Střídačky zůstaly prázdné. Ale ani prodloužení o vítězi nerozhodlo. Na řadu přišlo pravidlo „kdo dá koš, vyhrál“. Úspěšnější byl tým hrající za Dětské centrum, který zvítězil 1467:1465.

„O maraton byl tradičně velký zájem. Aktivně se ho zúčastnilo přes 500 lidí. Každý dostal tričko speciálně udělané pro tuto akci a pamětní list,“ hodnotil generální manažer BC Kolín Miroslav Sodoma.

Po celou dobu probíhala charitativní finanční sbírka. Její výtěžek byl rozdělen mezi Dětské centrum Kolín a Elu Slunečkovou, která trpí obrnou hlasivek. U stolku zapisovatelů seděl velký plyšový medvěd v maratonském tričku, kterého na konci dostala Ela.

V sobotu v 10 hodin byl Vánoční basketbalový maraton slavnostně ukončen. „Do kasičky charitativní sbírky přispělo Město Kolín 10.000,- Kč. V hale se vybralo dalších 20.860,- Kč,“ hlásí výsledek sbírky Miroslav Sodoma. Místostarosta města Ing. Jan Pospíšil, vedoucí Odboru školství, kultury a sportu MěÚ Kolín Mgr. Petr Kesner, prezident BC Kolín Mgr. Martin Buřič a generální manažer Miroslav Sodoma předali šeky z finanční sbírky. Dar 10.000,- Kč věnovala Advokátní kancelář Buřič, Sadílek a partneři. Za Dětské centrum si šeky převzala paní primářka MUDr. Eva Nemeškalová. Nechyběla zde Ela Slunečková se svými rodiči.

Na konto Dětského centra putuje celkem 20.430,- Kč a stejnou částku získala i malá Ela. „Děkuji všem, kteří se na této akci podíleli. Poděkování patří také každému, kdo přispěl do charitativní sbírky,“ uzavřel hodnocen Vánočního basketbalového maratonu Martin Buřič.

Jana Kubartová
BASKETBALL CLUB Kolín z.s.

Obrázky

maraton - zvonky