BASKETBALOVÉ ODPOLEDNE PRO DĚTI | mukolin.cz

jazyk cz jazyk en jazyk de
 

BASKETBALOVÉ ODPOLEDNE PRO DĚTI

Každou středu se ve sportovní hale Spojů hraje utkání Mattoni NBL. Tentokrát tomu bylo jinak. Kolínský tým měl v lize volno, ale v hale bylo vše nachystáno, jako kdyby se měl hrát opravdový zápas.
21.11.2013 12:17
(Aktualizováno: 21.11.2013 12:17)
Počet zhlédnutí: 15999
PDF E-mail Print

Hráči v dresech, stánek s občerstvením, moderátor, fotograf, vstupenky u vchodu … . Hala ale tuto středu patřila dětem. Konala se zde tradiční listopadová akce „Basketbalové odpoledne“. U vchodu do haly dostal každý slosovatelný kupón a také zdarma vstupenku na příští utkání Mattoni NBL, ve kterém se Kolín střetne s Jindřichovým Hradcem.

 

Akce odstartovala v 17:25 a v hledišti byla v tu chvíli asi stovka dětí se svými rodiči. Všichni s napětím očekávali losování dvanácti šťastných, kteří si zahrají zápas s hráči BC Farfallino Kolín.

Na jednu stranu palubovky v bílých dresech nastoupili Richard Field, Láďa Horák, Martin Sýkora a Štefan Ličartovský. Proti nim se postavila v modrém čtveřice Petr Holý, Jeremy Lewis, Ashton Mitchell a Standa Zuzák. Každý tým byl doplněn šesti vylosovanými dětmi. Samozřejmě nechyběl ani kapitán kolínského áčka David Machač, který se tentokrát zhostil role „muže s píšťalkou“ a dohlížel na to, aby vše probíhalo podle našich pravidel.

 

Tím hlavním pravidlem je, že platí jenom koše, které dají děti. Na palubovce probíhal velký boj. O vítězi se rozhodovalo až v dramatické koncovce. Stav byl vyrovnaný 6:6. Až 10 sekund před koncem základní hrací doby (hrálo se 2x 5 minut) vstřelil tým modrých rozhodující koš a radoval se z výhry 8:6. Potom David Machač rozdal ceny vítězům, s prázdnou neodešli ani poražení.

 

Další bod programu s sebou přinesl opět napětí. Tentokrát se losoval výherce dresu týmu hrajícího NBA. Nejdříve Jeremy Lewis vylosoval majitele ceny útěchy. Pak už se dostal ke slovu Richard Field. „Sto padesát sedm,“ řekl česky číslo výherního losu. Pro dres si přišel Adam Žiško, který si ho ve své basketbalové kariéře určitě hodně užije.

 

Následovaly soutěže pro všechny holky a kluky. Hráči se rozdělili na jednotlivá stanoviště. U Davida Machače se děti trefovaly do tlamy medvěda, na velký basketbalový koš střílely pod dohledem Richarda Fielda a Štefana Ličartovského, šikovnost s florbalovou hokejkou předváděly Láďovi Horákovi a Martinovi Sýkorovi, jejich obratnost na překážkové dráze sledovali Jeremy Lewis a Petr Holý, na minikoš se házelo u Standy Zuzáka a Ashtona Mitchella.

 

V závěru se na palubovku dostali také rodiče, kteří doprovázeli svoje dítka. Moderátor Jirka Linka je vyzval k souboji v přetahování. Rodiče se nenechali zahanbit, šli do toho a postavili se k jednomu konci lana. Na opačné straně byly děti spolu s hráči. Rodiče ukázali svoji sílu, přeci jenom vydrželi déle a přetahovací souboj vyhráli.

 

„Basketbalové odpoledne se nám vydařilo. Přišlo hodně dětí. Dneska měly možnost poznat naše hráče zase po jiné stránce. Normálně je sledují při zápasech a fandí jim. Teď si společně s nimi zahrály,“ chválí povedenou akci generální manažer Miroslav Sodoma.

Jana Kubartová
BASKETBALL CLUB Kolín z.s.

Obrázky

MG_9928 MG_9939 MG_9887 MG_9918 MG_9774 MG_9816 MG_9867 MG_9752 MG_9768 MG_9724 MG_9728 MG_0101 MG_9692 MG_0135