PŘÍPRAVA ODSTARTOVALA | mukolin.cz

jazyk cz jazyk en jazyk de
 

PŘÍPRAVA ODSTARTOVALA

V pondělí 26. srpna v 17:30 zahájil kolínský tým přípravu na sedmou sezonu v Mattoni NBL. Kouč Predrag Benáček má k dispozici zatím devět hráčů (David Machač, Stanislav Zuzák, Uroš Benáček, Ladislav Horák, Martin Sýkora, Štefan Ličartovský, Jan Koranda, Petr Holý, Vytautas Kamarunas). Ve středu se k týmu připojí Američan Levance Fields.
28.08.2013 10:07
Počet zhlédnutí: 13644
PDF E-mail Print

Hráče a realizační tým přivítal prezident BC Kolín Martin Buřič, který počítá s dalším posílením kádru. „Chceme ještě přivést nějaké mladé hráče a zvažujeme také příchod dalšího cizince,“ nastínil Martin Buřič.

„V Kolíně se zabydluje litevský rozehrávač Vytautas Kamarunas, který sem  přijel už o víkendu. Fieldse budeme vyzvedávat na letišti v úterý večer. Ve středu už bude trénovat,“ popsal příjezdy zahraničních hráčů sportovní manažer Ivan Zachara.

V prvním týdnu budou hráči trénovat dvoufázově v hale Spojů. „Budeme se věnovat práci s míčem a dovednostem, aby se hráči dostali do tréninkového tempa,“ přiblížil trenér Predrag Benáček. V dalších dvou týdnech je dopoledne na programu atletický trénink a odpoledne trénink v hale. „Na atleťáku budeme nabírat kondici a v hale se budeme zaměřovat na taktické prvky,“ dodal Benáček. V průběhu celé přípravy nebude chybět regenerace a posilovna.

Atletickou část zpestří první přípravné zápasy. V sobotu 14. září nastoupí Kolíňáci proti Benešovu a o dva dny později proti Horním Počernicím. Obě utkání se budou hrát v hale Spojů.

Další tréninky už budou probíhat v hale a na řadu přijdou zápasy s těžšími soupeři. Ve čtvrtek 26. září Kolín změří síly s Ostravou. Následující víkend se představí na turnaji v Jindřichově Hradci, kde se střetne se slovenským Svitem a s domácím celkem.

Poslední domácí prověrkou bude pro kolínské borce utkání proti USK Praha v sobotu 5. října. Generálku před startem soutěže absolvují v úterý 8. října ve Svitavách. V sobotu 12. října se už naplno rozpoutají boje v Mattoni NBL. Kolínský tým čeká na úvod soupeř nejtěžší – několikanásobný mistr ČEZ Basketball Nymburk.

 

PŘÍPRAVNÉ ZÁPASY

14.9.2013  BC Kolín – BC Benešov
16.9.2013  BC Kolín – Sokol Horní Počernice
26.9.2013  BC Kolín – NH Ostrava
28. - 29.9.2013 Turnaj v Jindřichově Hradci
1.10.2013  NH Ostrava – BC Kolín
5.10.2013  BC Kolín – USK Praha
8.10.2013  Qanto Tuři Svitavy – BC Kolín

Jana Kubartová
BASKETBALL CLUB Kolín z.s.

Obrázky

DSC_7395