Kolínské Centrum pro integraci cizinců oslavilo 10 let činnosti | mukolin.cz

jazyk cz jazyk en jazyk de
 

Kolínské Centrum pro integraci cizinců oslavilo 10 let činnosti

Už více než 10 let poskytuje kolínská pobočka CIC odborné sociální poradenství pro cizince z regionu Kolínska, Kutnohorska a Nymburska.
09.09.2019 12:57
(Aktualizováno: 9.9.2019 12:57)
Počet zhlédnutí: 1754
PDF E-mail Print

V loňském roce jsme poskytnuli 424 konzultací pro bezmála 300 klientů.

Kromě poradny jsou pro klienty otevřeny i kurzy češtiny pro cizince, a to jak pro dospělé, tak i pro děti.  Během jarního semestru probíhaly 4 kurzy v Kolíně a jeden v Kutné Hoře a celkem se s námi češtinu učilo 70 studentů. Na konci srpna jsme uspořádali pro děti od 5 do 13 let dva týdenní intenzivní kurzy, jejichž cílem bylo usnadnit dětem nástup do školy.

Každý měsíc pak přicházíme s akcí Otevřeného klubu, což je platforma pro setkávání Čechů a cizinců s velmi různorodými tématy. V červenci jsme se už podruhé zúčastnili oblíbené Otevřené ulice, kde jsme zájemcům umožnili vyzkoušet si formou mini lekcí méně tradiční jazyky, jako například arabštinu, ochutnat egyptské a syrské speciality připravené naší klientkou a shlédnout výstavu fotografií polského fotografa.

Na tento podzim jsme připravili kromě stálé nabídky poradny pro cizince i rozšíření nabídky kurzů češtiny. Kurzy probíhají v Kolíně a Nymburce, v různých jazykových úrovních, pro děti i pro dospělé.

Více informací o činnosti naší organizace naleznete na www.cicpraha.org nebo na našem facebooku.

TZ

MěÚ Kolín
Oddělení marketingu a cestovního ruchu