Září je doslova nabité nejrůznějšími akcemi, každý víkend se jich koná hned několik | mukolin.cz

jazyk cz jazyk en jazyk de
 

Září je doslova nabité nejrůznějšími akcemi, každý víkend se jich koná hned několik

Nejen v září, ale také poslední víkend v srpnu Vás čeká ještě spousta zajímavých akcí. Ve čtvrtek 25. 8. začíná v Kolíně posvícení. A právě v tomto termínu můžete navštívit posvícenskou pouť pod Novým mostem u Starých lázní. V neděli, tj. 28. 8., se v rámci Kolínského kulturního léta koná na Karlově náměstí posvícenská zábava, kdy Vám od 17:30 hod. zahraje Malý dechový orchestr Městské hudby Františka Kmocha a od 19:00 hod. Cimbálová muzika Milana Broučka. V pondělí se tradičně můžete těšit na posvícenský trh na Karlově náměstí.
17.08.2016 09:01
(Aktualizováno: 17.8.2016 09:01)
Počet zhlédnutí: 3754
PDF E-mail Print

Posvícenská zábava se koná i na Kmochově ostrově, a to konkrétně v pátek 26. 8. Na akci zahrají kapely Turbo, Brix a kolínská legenda Blue Bucks.

Ve dnech 3.-11. 9. 2016 je opět připraven bohatý program Dnů evropského dědictví, v jehož rámci lze zdarma či za symbolické vstupné navštívit řadu kolínských památek, z nichž mnohé jsou po většinu roku pro veřejnost zcela uzavřeny. V této souvislosti budou opět zpřístupněny také prostory kolínské radnice, a to v neděli 4. 9. od 10 do 12 hodin. Prohlédnout si budete moci zasedací místnost, pracovny vedení města nebo obřadní síň. V galerii nad obřadní síní bude možné zhlédnout několik obrazů od kolínských autorů, které byly zakoupeny v nedávné době. Radnice je i sídlem městského lapidária, s ním Vás v roli průvodců seznámí starosta Vít Rakušan a místostarostové Michael Kašpar a Tomáš Růžička.

Na své si přijdou i milovníci horolezectví. V sobotu 3. 9. se koná již 3. ročník akce Pod mostem cup, a to od 9 do 16 hodin na lezecké stěně Nový most Kolín. Od 10 hodin budou lezecké závody pro děti a mládež do 16 let.

Příznivci divadla si jistě nenechají ujít divadelní festival Gasparáda pořádaný na počest mima J. G. Deburaua, kolínského rodáka. Festival  bude probíhat od 8. 9. do 9. 9. na Karlově náměstí. V letošním roce si připomínáme hned dvě výročí, a to 220 let od narození mima v Kolíně a 170 let od jeho úmrtí v Paříži. Divadelní představení pro děti i dospělé budou doplněna koncerty.

V sobotu 10. 9. se na Kmochově ostrově koná již desátý ročník závodů dračích lodí O putovní pohár starosty města Kolína. Posádky budou soutěžit na tratích 200 a 1000 metrů. Proběhne i bohatý doprovodný program zahrnující loutkové divadlo, interaktivní kouzelnické vystoupení, modelování zvířátek z balónků a další. Kdo se bude chtít občerstvit, má možnost zajít na Karlovo náměstí, kde bude ve stejný den probíhat festival dobrého jídla a pití – Česká bašta.

Kolínské kulturní léto se blíží do finále, v neděli 11. 9. ho na Karlově náměstí od 19 hodin zakončí slovenská skupina No Name.

I Kolín se inspiroval dánským příběhem s názvem „Město s dobrou adresou“ a v termínu od 1. 9. do 13. 9. bude na kolínské radnici ke zhlédnutí putovní výstava. Výstava má dvě části, venkovní a vnitřní. Venkovní expozice bude umístěna v atriu radnice a vnitřní pak v přízemí a prvním patře. V rámci této výstavy se 8. září od 14 hodin na radnici uskuteční velmi zajímavý seminář pro veřejnost i odborníky. Jak by měla být ve městě řešena doprava a veřejný prostor, aby se zde lidem žilo příjemněji? Přijďte hledat odpovědi na tyto otázky a diskutovat o nich.

Další nepochybně zajímavý a významný seminář se bude konat 23. 9. v podnikatelské inkubátoru CEROP v areálu kolínského zámku. Jednodenní odborný seminář s názvem „Kolín v období husitských válek a osobnost Bedřicha ze Strážnice“ je realizován za účasti předních vědeckých kapacit z České republiky.

Konec září je pak věnován seniorům. Oslavy Mezinárodního dne seniorů se v Kolíně budou konat od čtvrtka 29. 9. do soboty 1. 10. V duchu motta „Pobavit, poradit, potěšit“ je přichystán bohatý program druhého ročníku Dnů pro seniory v Kolíně. Senioři a jejich pečující osoby určitě uvítají promítání filmu Domácí péče v Kině 99 nebo besedy zaměřené na péči o seniora. Někteří dají přednost plavání či procházce po nebližších památkách.

Město Kolín Vás srdečně zve. Přejeme krásné babí léto.

MěÚ Kolín
Oddělení marketingu a cestovního ruchu

Obrázky

gasparada_plakatA2_2016 (2) Plakat_Dny-senioru_A2_2016 Plakat_Draci-lode_A4-2016 česká bašta MSDA_pozvanka_kolin_mensi Plakat_kulturni_leto_upraveno Plakat_Den-otevrenych-dveri_A3_2016