Další „výjezdní zasedání Rady města Kolína“ se konalo v Sendražicích | mukolin.cz

jazyk cz jazyk en jazyk de
 

Další „výjezdní zasedání Rady města Kolína“ se konalo v Sendražicích

Zástupci města nejdříve navštívili muzeum ČSLA, které v bývalém hostinci Na Kopečku. Další zastávkou bylo hřiště v Sendražicích, kde se diskutovalo o nelegálním podnájmu pozemků. Záměrem města však je, aby tyto pozemky sloužily občanům Sendražic, proto město Kolín přistoupilo k vyvěšení záměru o využívání těchto pozemků. Od 17 hodin se pak v prostorách tělocvičny Základní školy konalo setkání s občany. Sešlo se zde kolem 50 občanů. Pan starosta představil všechny přítomné - vedení města Kolína, radní a vedoucí odboru školství, kultury a sportu, dopravy, regionálního rozvoje, životního prostředí a zemědělství a zástupce odboru stavebního.
16.09.2015 12:54
(Aktualizováno: 16.9.2015 12:54)
Počet zhlédnutí: 4098
PDF E-mail Print

Hlavních témat setkání bylo hned několik. Prvním okruhem byly investice do infrastruktury Sendražic. V úvodu pan starosta zrekapituloval investice provedené v průběhu roku 2015, pak se věnoval budoucím realizacím. Zmínil např. instalaci tří nových lamp veřejného osvětlení v ulici Školní, opravu ulice Na Kopečku, kde hotový projekt čeká na vítězného dodavatele, Pobřežní ulici, na které probíhá oprava vodovodního řadu. V plánu jsou také opravy výmolů ulice Mistra Jana Husa a K. V. Raise. Téma infrastruktura ukončil starosta výhledem plánovaných investic do dalších tří let.

Občané Sendražic byli dále informováni o probíhajícím zadání generelu odvodnění, který bude znám do konce letošního roku. Výsledkem bude odborný souhrn opatření. 

Dalším stěžejním tématem diskuze byla Městská autobusová doprava. Připomínek k MAD bylo více, občané si např. přejí vybudovat přístřešek na zastávce U Černohlávků. Kritiku sklízí umístění zastávky na konci Sendražic u hřbitova. Jednou z možností nápravy je změna trasy, autobus by mohl jezdit přes Neumannovu ulici. Ani v tomto nejsou Sendražičtí za jedno, někteří vidí tuto změnu jako nevhodnou kvůli dětskému hřišti, které se v této ulici nachází. Nakonec pan starosta přislíbil, že město Kolín vypracuje několik konkrétních variant, včetně úprav zastávek, a předloží je komisi pro příměstské oblasti, aby tyto návrhy prodiskutovali s občany a vybrali tu nejvhodnější, která pak bude městem Kolín zrealizována.

Občané ochotně diskutovali a sami přišli s několika konkrétními podněty. Např. nebezpečná prohlubeň u zastávky, propadající se ulice Karla Legera, špatný výhled při výjezdu z ulice Karla Legera díky nedostatečnému prořezu dřevin. Všechny podněty si příslušní vedoucí odboru zapsali a ihned je předají kompetentním zaměstnancům k řešení. Dotaz na chybějící zrcadlo na křižovatce Karla Legera s ulicí Kolínskou byl zodpovězen na místě. Toto poškozené zrcadlo bude v co nejkratší možné době nahrazeno novým, které je již objednáno.

K již tradičnímu dotazu týkajícího se umístění bankomatu např. na Zálabí uvedl pan starosta, že město vedla dlouhá jednání s bankami a pouze Komerční banka projevila zájem o instalaci bankomatu na zálabské straně města. Nyní se hledá nejvhodnější řešení instalace.

Děkujeme za Vaši účast.

 

MěÚ Kolín
Oddělení marketingu a cestovního ruchu

Obrázky

DSC_0619 DSC_0607 DSC_0601 DSC_0620