Aktuální informace z radnice ke dni 11.05.2020 | mukolin.cz

jazyk cz jazyk en jazyk de
 

Aktuální informace z radnice ke dni 11.05.2020

11.05.2020 14:45
Počet zhlédnutí: 2509
PDF E-mail Print

Případy nákazy na okrese Kolín

Aktuálně k dnešnímu dni je na okrese Kolín evidováno 15 případů onemocnění COVID – 19, 46 vyléčených, úmrtí 1.

Krajská hygienická stanice pro Středočeský kraj pravidelně zveřejňuje aktuální situaci ve výskytu koronaviru ve Středočeském kraji ZDE

------------------------

Od pátku 15. 5. se otevřenou zbývající oplocená hřiště v Kolíně

Venkovní neoplocená sportoviště v Kolíně lze využívat již neomezeně. Hřiště, která jsou uzamykatelná – hřiště na Kmochově ostrově, Centrální dětské hřiště na sídlišti, hřiště v ul. V Břízách a skatepark pod novým mostem – zůstala prozatím uzavřena. V současné době probíhá intenzivní příprava (sekání trávy, čištění, opravy herních prvků, apod.) těchto hřišť pro znovuotevření. Předpokládáme, že v pátek 15. května budou výše zmíněná oplocená hřiště opět zpřístupněna.

------------------------

Automaty na roušky a dezinfekci jsou pravidelně doplňovány

Ve vestibulu nové polikliniky v Kolíně, Smetanova ul. 764, jsou instalovány dva automaty – na roušky a na dezinfekční přípravky určené pro dezinfekci rukou.

V automatu na dezinfekci si můžete koupit dezinfekční přípravek Anti-COVID v lahvičce 250 ml za 20 Kč nebo 500 ml za 40 Kč a dále pak sáček o objemu 100 ml s hygienickým gelem s dezinfekční přísadou za 90 Kč.

V automatu na roušky si můžete stále koupit jednotlivě zabalenou látkovou roušku na zakrytí dýchacích cest i s návodem, jak se o roušku starat. Cena jedné roušky je 30 Kč a veškerý výtěžek z prodeje roušek jde na charitativní účely – konkrétně na provoz Domácího hospice Srdcem, z. ú.

Automaty jsou k dispozici v otevírací době polikliniky, tedy od pondělí do pátku od 6 do 22 hodin.

------------------------

Od zítra 12. 5. bude možné V Kolíně opět využít veřejná WC

Zítra již budou zpřístupněny veřejné toalety v ulici Zámecká a SMART WC v Komenského parku a v Brankovické ulici.

------------------------

Od dnešního dne je opět možné navštívit obchodní centra, venkovní zahrádky v restauracích nebo vyrazit za kulturou

Dnes pokračuje další vlna uvolňování mimořádných opatření, která byla přijata v souvislosti s pandemií koronaviru. Za dodržení přísných hygienických pravidel se otevřela obchodní centra, jsou umožněny svatební obřady, bohoslužby a další hromadné akce do 100 osob, obnoven je provoz divadel, koncertních síní, kin a dalších podobných zařízení, vždy s účastí nepřesahující 100 osob. Pro návštěvníky se otevřeli i galerie, muzea či výstavní síně. Navyšuje se kapacita studijních skupin na vysokých školách, a to na celkově 15 osob. Z poskytovaných služeb mohou ode dneška opět začít fungovat holičství a kadeřnictví, masérské služby či manikúry a pedikúry. Nově je možné i zkoušení oděvů v prodejně.

Nadále však pro všechny platí povinná ochrana nosu a úst, dodržování bezpečných odstupů a pravidelné mytí rukou vodou a mýdlem.

Plán uvolňování přijatých opatření naleznete ZDE 

------------------------

Před prodlouženým víkendem proběhl opět dovoz výrobků z potravinové banky

Dvě palety dovezených výrobků si mezi sebe rozdělilo deset organizací pečujících o potřebné na Kolínsku. Tentokrát si organizace převzaly mražené i chlazené produkty, mléčné výrobky, nealkoholické nápoje a sladkosti.

------------------------

Poděkování

Charitativní spolek Klubko s nití pomáhá, z.s. je pravidelným dodavatel bavlněných roušek. Minulý týden jsme z rukou paní Heleny Smrkovské, předsedkyně spolku, převzali dalších 700 roušek. Celkem tento spolek daroval městu pro potřeby obyvatel již 1800 roušek. Děkujeme!

Gabriela Malá
Koronavirus

Obrázky

IMG_4319 1105_Povoluje_se

Přílohy

2020_04_30-Letak-uvolnovani-ver4-V01 (40,1 kB) povoluje-se-1105 (962,5 kB)