SOCHA V HLÍNĚ / KERAMICKÁ PLASTIKA / STUDIO KOHOUTOV | mukolin.cz

jazyk cz jazyk en jazyk de
 

SOCHA V HLÍNĚ / KERAMICKÁ PLASTIKA / STUDIO KOHOUTOV


Termín: 05.09.2022 17:00 - 21.10.2022 15:00
Místo: Studio Pod točnou (suterén Městského divadla v Kolíně)

K 30. výročí existence od založení Keramického studia Jarmily Turnerové v Kohoutově jde o výstavu, která by tuto významnou aktivitu připomněla a alespoň částečně vizuálně zachytila.Vernisáž výstavy se uskuteční v pondělí 9. září 2022 v 17 hodin.

O to se mají pokusit dvě výstavy s názvem SOCHA V HLÍNĚ, připravované jednou z hlavních a nejdéle sloužících lektorek studia Jindrou Vikovou, která inspirovala ve svých mnoho let běžících workshopech mnoho talentovaných studentů. Šlo samo sebou o dospělé, často i výtvarníky jiných oborů, nebo designéry, kteří však v jejích kurzech hledali vyjádření sama sebe při zadání různých zastřešujících témat, pod nimiž ten který kurz probíhal.

Zakladatelka a ředitelka Kohoutovského studia Jarmila Tyrnerová poctila právě Jindru Vikovou svou žádostí, aby výročí připomněla výstavou výběru od studentů jejího ,,ateliéru". Výběr vystavujících bude doplněn ukázkami prací některých zahraničních keramiků z mezinárodní minikolekce Kohoutovkého studia. Jde o práce menších rozměrů, mnozí autoři však jsou v oboru keramiky již slavnými jmény, např.: Ulla Viotti, Enrique Mestre, Klaus Lehman, Michael Flynn … a další. Proto se tento výběr nazývá: International "Mini - Collection".

Výstava proběhne nejprve v Kolíně a později v Jaroměřském muzeu. K výstavě je chystán tištěný katalog.


Zadal: Oddělení marketingu a cestovního ruchu

Obrázky

pozv socha v hlíně opr. 3