Historické slavnosti - návrat do časů Rudolfa II. | mukolin.cz

jazyk cz jazyk en jazyk de
 

Historické slavnosti - návrat do časů Rudolfa II.


Termín: 13.08.2022 10:00 - 13.08.2022 18:00
Místo: Kmochův ostrov Kolín

Dovolujeme si Vás pozvat na 10. ročník Historických slavností na Kmochově ostrově v Kolíně, který se bude konat v sobotu 13. srpna 2022. Akce  bude věnována osobě císaře Rudolfa II. a jeho době.

Diváci se mohou těšit na umění šermířů i renesančních střelců, dobové tance a jejich výuku, renesanční hudbu v podání dvou kapel, divadelní představení  ze života šlechty i poddaných na přelomu 16. a 17.stol., kejklíře či hvězdopravce, který před císařem zhmotní historii (přehlídka vojenství od antiky po 20 stol.).

Na vedlejší scéně u altánku bude na diváky čekat opravdový Golem, alchymistická dílna, tábor landsknechtů, výstavka zbraní, dílna svíčkaře (kde si děti mohou z vosku vyrobit vlastní svíčku). Dále dvorní písař který předvede jak se psalo brkem a inkoustem,  nebude chybět ani naučná stezka pro nejmenší, ražba mincí (kde si návštěvníci mohou sami vyrazit repliku dobové mince), sokolník a mnoho dalšího.

A proč si letos připomínáme právě Rudolfa II. z rodu Habsburského?

Jednak se připomíná 470 let od jeho narození, 410 let od jeho úmrtí a 420 let od vzniku Rudolfovi osobní koruny, která  se stala symbolem Habsburků.

Dále se připomíná 130 let od vzniku nové měny – rakousko-uherské koruny – inspirované právě Rudolfovou osobní  korunou (2.srpna 1892).

Letos také  uběhlo 100 let od  naší první kovové mince nové měny – koruny československé (inspirované tou Rakousko-Uherskou) .

A samozřejmě vzpomeneme i 100 let od úmrtí posledního našeho panovníka a taktéž posledního vládnoucího Habsburka – Karla I.

Skupina historického šermu Páni z Kolína, www.panizkolina.cz


Zadal: Oddělení marketingu a cestovního ruchu

Obrázky

Historicke slavnosti_2022

Přílohy

Historicke slavnosti_2022 (907,0 kB)