Další semestr Virtuální Univerzity třetího věku v Kolíně s novými kurzy pro seniory | mukolin.cz

jazyk cz jazyk en jazyk de
 

Další semestr Virtuální Univerzity třetího věku v Kolíně s novými kurzy pro seniory


Termín: 07.02.2019 08:30 - 18.04.2019 11:30
Místo: Městská knihovna Kolín, CEROP Kolín

Městská knihovna Kolín se svým portfoliem služeb pokračuje v organizaci oblíbené vzdělávací aktivity pro seniory nejen z kolínského regionu.

Projekt Virtuální Univerzity třetího věku VU3V je jednou z forem Celoživotního vzdělávání organizovaný Provozně ekonomickou fakultou České zemědělské univerzity v Praze, jehož cílem je umožnit všem posluchačům v rámci České republiky zájmové vysokoškolské studium bez ohledu na vzdálenost od sídel vysokých škol a univerzit, ve kterých probíhá prezenční seniorské vzdělávání, jehož se z různých důvodů nemohou účastnit. V souladu se vzděláváním je dalším z cílů též vytvořit prostředí pro sociální kontakt posluchačů v daných lokalitách.

Díky zavedené spolupráci Městské knihovny Kolín a Provozně ekonomické fakulty České zemědělské univerzity v Praze na tomto projektu právě vrcholí přípravy na nadcházející letní semestr, který odstartuje již v únoru 2019.

Pro zájemce se nyní chystají další dva zajímavé kurzy, kterými jsou Dějiny oděvní kultury I a Etika jako východisko z krize společnosti. Za každý z kurzů je vybírán poplatek 390 Kč, každý posluchač může navštěvovat oba kurzy zároveň.

Ke studiu se mohou přihlásit občané České republiky, kteří dosáhli věku, ve kterém mají nárok na pobírání starobní penze nebo invalidní důchodci. Podmínkou je přístup k počítači s připojením k internetu a základní znalost jeho ovládání pro přístup k domácí výuce a plnění testů. Studium předchozích kurzů není podmínkou.

Výuka proběhne v Podnikatelském inkubátoru CEROP Kolín v areálu kolínského zámku formou přednášek a společných testů, každý posluchač poté jednotlivé testy vypracuje samostatně v pohodlí domova, kde bude mít veškeré materiály a lekce plně k dispozici po celý semestr. Virtuální se tato forma označuje proto, že všechny přednášky jsou předtočené a pouští se tak ze záznamu bez přítomnosti přednášejícího, testy se následně vypracovávají na počítači. Vše je uživatelsky jednoduché a maximálně dostupné, o čemž svědčí i úspěšně zakončené předchozí semestry a několik desítek aktivních posluchačů, kteří ve studiu pokračují i nadále.

Po úspěšném absolutoriu jednoho semestru jsou studenti pozváni do ČZU v Praze na ceremonii předání pamětních listů, absolventi 6 celých jednotlivých kurzů následně získají nárok na slavnostní promoci na půdě ČZU v Praze, při níž obdrží osvědčení o absolvování Univerzity třetího věku.

Přednášek v jednom kurzu je tradičně celkem 6 a probíhat budou jednou za dva týdny v dopoledních hodinách, jeden seminář běžně netrvá déle než 2 hodiny. Připraveny jsou čtvrtky 7. února, 21. února, 7. března, 21. března, 4. dubna a 18. dubna 2019 – kurz Dějiny oděvní kultury I začne vždy v 8:30, Etika jako východisko z krize společnosti pak v 10:00.

Výukou posluchače opět provede Tomáš Koleszár z Městské knihovny Kolín, který je oficiálním tutorem kolínského konzultačního střediska VU3V, u kterého se zájemci o studium mohou hlásit na mailové adrese již nyní: koleszar@knihovnakolin.cz

Celý projekt lze navštívit na webových stránkách: https://e-senior.czu.cz

Stránka o kolínském konzultačním středisku VU3V: https://e-senior.czu.cz/mod/page/view.php?id=10546


Zadal: Městská knihovna Kolín

Obrázky

MěK Kolín - VU3V