Josef Lada jak ho neznáte | mukolin.cz

jazyk cz jazyk en jazyk de
 

Josef Lada jak ho neznáte


Termín: 15.11.2018 17:00 - 10.02.2019 17:00
Místo: Veigertovský dům, Karlovo náměstí 8, Kolín

Vernisáž se uskuteční ve čtvrtek 15. 11. v 17 hodin.

Regionální muzeum v Kolíně ve spolupráci s Národním muzeem, Památníkem národního písemnictví a Studiem Barandov a. s. srdečně zvou na výstavu Josef Lada jak ho neznáte, jež představí tohoto oblíbeného autora v jiných souvislostech, než bylo doposud běžné.  Josef Lada byl známý spisovatel, malíř, ilustrátor a mimo to i proslulý karikaturista a divadelní výtvarník. Vedle toho je jeho výtvarné a literární dílo nerozlučně spjato s českým animovaným filmem, hranými pohádkami, které rozpohybovávají Ladovy hrdiny dodnes. 
Návštěvníci se tak mohou těšit na původní kostýmy z pohádky Hrátky s čertem zapůjčené Filmovými ateliéry Barrandov či na videoprojekci zapomenuté animované pohádky Čert a Káča, kde byl Lada výtvarníkem. Vystaveny budou oblíbené ilustrace Ladových hrdinů, které se staly předlohou pro ploškovou animaci. Pozornost přitáhnou i humorné karikatury a satiry či návrhy divadelních scén a kostýmů. 
Instalace výstavy bude oživena interaktivními prvky, stylizovanými filmovými kulisami a rekvizitami, které přiblíží ladovský svět malým návštěvníkům. 

Součástí výstavy je i bohatý doprovodný program v podobě přednášek, čtení či animátorské dílny a mnoho dalšího.


Zadal: Regionální muzeum v Kolíně