Sestry Havelkovy - orchestr + módní přehlídka | mukolin.cz

jazyk cz jazyk en jazyk de
 

Sestry Havelkovy - orchestr + módní přehlídka


Termín: 14.11.2018 19:00 - 14.11.2018 21:00
Místo: Městské divadlo Kolín

Sestry Havelkovy & orchestr "Swing a První republika" a Vintage módní přehlídka První republika.

Vokální trio Sestry Havelkovy, dámy, které propadly kouzlu rané swingové hudby z období mezi dvěma světovými válkami plného rytmu, tance, čistých ideálů, romantických lásek a snů. Mnoho let jako trio působily v Originálním pražském synkopickém orchestru, poté v orchestru Melody Makers Ondřeje Havelky. Snaha souboru o zachování nejčistší stylovosti se netýká jen vlastní interpretace a instrumentace českých, amerických a německých písní z 30.let, ale i celkového jevištního pojetí, průvodním slovem počínaje a dobovým projevem a dobovými kostýmy konče.

Účinkují: Olga Bímová, Petra Kohoutová, Anna Vávrová a swingový orchestr pod vedením Jaroslava Šimíčka.

Součástí koncertu je i "Vintage módní přehlídka První republika" Originální módní přehlídka, jedinečná kolekce výhradně původních originálů rób, doplňků a šperků První republiky nevyčíslitelné hodnoty mají krom dobové autentičnosti i zajímavou historii, spojenou s jejich původními majiteli. Všechny totiž pocházejí z šatníků slavných osobností té doby. Na mole uvidíte originální oblek Svatopluka Beneše, svrchníky Maxe Švabinského, oblečení Adiny Mandlové, šátek Oldřicha Nového, kabelky a kloboučky Věry Ferbasové, šaty Olgy Scheinpflugové a Nataši Gollové a mnoho dalších modelů. Divákům se nabídne jedinečný vhled do módy i atmosféry vzniku našeho samostatného státu, kdy v nově vzniklé republice zavládla svoboda a optimismus, který se projevoval v kultuře umění i v módě.

Přehlídku doprovází vybraná hudba z příslušného období v původních nahrávkách.

Unikátní sbírka je ve vlastnictví známé sběratelky paní Vlaďky Dobiášové, vznikala dlouhá léta a dnes má obrovskou muzejní hodnotu.

Pořad věnovaný 100.výročí vzniku samostatné ČR.
 


Zadal: Oddělení marketingu a cestovního ruchu

Obrázky

LOGO_orez

Přílohy

Kolin_100 let_program_A4 (440,2 kB)