Blešák na vzduchu - srpnová výzva - čistka v domácnosti | mukolin.cz

jazyk cz jazyk en jazyk de
 

Blešák na vzduchu - srpnová výzva - čistka v domácnosti


Termín: 23.08.2017 17:00 - 23.08.2017 19:00
Místo: Komenského park

Blešák na vzduchu vyzývá všechny z města i okolí, aby prošli svoje domy, byty, sklepy, půdy, garáže, chaty i spíže a využili závěr léta k jejich odlehčení. Ať odejde vše, co přebývá a zatěžuje, a naše domovy i mysl si oddychnou. Blešák na vzduchu je příležitost zpeněžit nebo věnovat na charitu nepotřebné věci i šance pořídit něco nového, co „musíte mít“.

Blešák se bude tentokrát konat spolu s Otevřenou ulicí 23. srpna, na tradičním místě, v Komenského parku od 17 do 19 hodin. Partnerství s „ulicí“  je zárukou dostatku kupujících a zvyšuje šanci prodat. Neprodané zboží bude možné nechat na místě pro Farní charitu Kolín. Oblečení i jakékoli vybavení domácnosti můžete charitě přinést, i když nebudete prodávat.

Oblečení bývá na blešáku na výběr dost. Velká poptávka, a tedy doporučení pro nové prodejce, je po bazarových předmětech - hezké zbytečnosti, dekorace, věci s příběhem, vlastní výpěstky a výrobky, sbírky, starožitnosti, retro, knihy a časopisy, hračky, školní potřeby, šperky, domácí, kuchyňské a sportovní vybavení.

„Kromě zábavného lovu pokladů a přátelských setkání, blešákem zdviháme téma znovuvyužívání věcí. Chceme pomáhat lidem podívat se na svou domácnost nebo odpad trochu jinak. Na tomto blešáku proto bude k dispozici i infostánek o snižování odpadu v domácnosti. Jak to udělat, aby to nebolelo, ale těšilo,“ avizuje za organizátory Zuzana Istenčinová.

V infostánku kolíňačka Zuzka Janglová, odbornice na bezodpadovou domácnost, ukáže a poradí, jak neplýtvat, méně vyhazovat, lépe využívat a tím ušetřit vlastní peněženku i přírodu.

Více o akci na www.1url.cz/@blesaksrpen

realizační tým Blešák na vzduchu Kolín

 

www.facebook.com/blesaknavzduchukolin

e-mail: blesaknavzduchu@gmail.com

 

O Blešáku na vzduchu

 

Blešák na vzduchu jsou nezisková aktivita zajišťovaná maličkým týmem dobrovolníků. Hlavním posláním blešáků je podporovat znovuvyužívání nepotřebných věcí. Jde o vyvolání změny myšlení, aby nedocházelo ke zbytečnému hromadění nebo neekologickému vyhazování věcí, které ještě poslouží ostatním lidem. Dalšími cíli jsou podpora komunitního života v Kolíně, setkávání a seznamování aktivních lidí z regionu a tím vytvoření platformy pro další občanské aktivity, vyrůstající neformálně - zespodu.


Zadal: Oddělení marketingu a cestovního ruchu

Obrázky

Blesak na vzduchu srpen