Autogramiáda knihy "Do temnoty" a beseda s p. Stehlíkem | mukolin.cz

jazyk cz jazyk en jazyk de
 

Autogramiáda knihy "Do temnoty" a beseda s p. Stehlíkem


Termín: 27.11.2014 15:30 - 27.11.2014 19:00
Místo: Městská knihovna v Kolíně, knihkupectví Kosmas

Knihkupectví Kosmas, (Pražská 947) a Městská knihovna v Kolíně, (Husova 69 – přednášková síň) zvou profesionální vojáky AČR, bývalé vojáky z povolání, členy KVH a zájemce o českou armádu na autogramiádu následně na  besedu s praporčíkem Pavlem Stehlíkem, kolínským rodákem ze Sendražic, autorem knihy „Do temnoty“, které se konají dne 27. 11. 2014 od 15,30 v knihkupectví Kosmas a od 17,30 v Městské knihovně.

                „Do temnoty“, je silný příběh profesionálního vojáka, ale také obyčejného chlapa, který se rozhodne po ukončení studií jít na vojnu, do základního výcviku a po jeho absolvování, pokračovat v povolání profesionálního vojáka. Popis výcviku a výchovy tohoto mladého člověka v „profesionála“, obsahuje první část knihy a zahrnuje časový úsek od října 2005 do února 2010, kdy Pavel Stehlík je odvelen na vojenskou misi do, jak on říká do „AFU“.  Autentičnost vyprávění a styl tvorby Pavla Stehlíka dokáže čtenáře okamžitě překvapit a vtáhnout do druhé části literárně zpracovaných vzpomínek, prožitku. Jde o drsně popisované zážitky a vzpomínky na nasazení v prostředí, které on sám trefně přirovnává k středověku, ale také na prostředí kamarádství, profesionality a pokory.  Třetí část publikace popisuje boj Pavla Stehlíka, který byl v mnohém ještě složitější a těžší. Po jeho návratu z „AFU“, těžce onemocní a nastává dvouměsíční boj o holý život. V lednu 2011 začíná po několika operacích další zápas o návrat do plnohodnotného života profesionálního vojáka armády České republiky, který se uskutečňuje již v červnu, téhož roku.

                Nemám rád, když obchodní zástupce jakéhokoli nakladatelství tvrdí, že ta či ona knížka je bestsellerem, bez které nemohu být, natož čtenáři. Vím, že mnohdy se jedná o marketinkový trik nemající nic společného s kvalitou publikace. Jenže u knihy „Do temnoty“, jsem musel přiznat, že zástupce Computer Presu má pravdu.  Kolínský rodák Pavel Stehlík napsal silnou knihu, rovnající se světovým dílům s problematikou války, té současné s terorismem.  Knížku, když byla vydána, jsem četl celý den až do rána druhého dne. Přiznám se, že všechny tři části, pro svoji emotivnost a pravdivost na mne hodně zapůsobily a já jsem si přál, tohoto silného, ale i obyčejného chlapa – vojáka poznat. Věřím, že jeho dílo ocení i jiní, další čtenáři a budou mít chuť přijít na autogramiádu či pozdější besedu v MK Kolín na kterou se těším.

 Je nutné dodat, že v uvedený den ve 14:30 hodin bude praporčík Pavel Stehlík také přijat starostou města Kolína v obřadní síni Městského úřadu, tedy v místě, kde jsou vyznamenáváni, každý rok v září, profesionální vojáci a členové AZ AČR čestnou medailí Václava Morávka, rovněž kolínského rodáka a hrdinu, který nasadil svůj život v boji proti fašistickým okupantům.

Městská knihovna v Kolíně, Knihkupectví Kosmas

 


Zadal: Oddělení marketingu a cestovního ruchu

Obrázky

do temnoty