Májový koncert Trio Martinů | mukolin.cz

jazyk cz jazyk en jazyk de
 

Májový koncert Trio Martinů


Termín: 06.05.2013 19:00
Místo: Synagoga

Program:
L. van Beethoven - Trio B dur, op. 11
B. Martinů - Trio D moll č. 2, H. 327
A. Dvořák - Trio B dur, op. 21
 

Již od svého vzniku v roce 1990 na pražské konzervatoři patří Trio Martinů ve složení Petr Jiříkovský (klavír), Jaroslav Matějka (violoncello) a Pavel Šafařík (housle) k nejvyhledávanějším evropským komorním tělesům. Koncertuje na mnoha prestižích pódiích a festivalech především ve Francii, Německu, Holandsku, Belgii a Japonsku.
 

Petr Jiříkovský (1971) zahájil svoji kariéru ve čtyřech letech studiem klavíru nejdříve v Praze, pak v Paříži a ve Vídni. Kromě Tria Martinů spolupracuje jako sólista s řadou orchestrů a dirigentů a vystupuje i s dalšími umělci, např. s houslisty Pavlem Šporclem nebo Shlomo Mintzem.  Od roku 2008 se zaměřuje rovněž na svoje profesionální aktivity v oblasti dirigování.


Pavel Šafařík (1971) začal hrát na housle v sedmi letech. Vystudoval pražskou konzervatoř a AMU a zúčastnil se řady zahraničních interpretačních kurzů. V letech 1991 - 1997 působil v České filharmonii jako zástupce koncertního mistra. Nyní je na stejné pozici v Pražském komorním orchestru a v Symfonickém orchestru hl. m. Prahy FOK.
 

Jaroslav Matějka (1969) studoval hru na violoncello na konzervatoři u prof. Viktora Moučky a od roku 1990 AMU v Praze u doc. Miroslava Petráše. Často vystupuje jako sólista s různými českými orchestry a nahrává pro Český rozhlas. Od roku 1994 působí v Symfonickém orchestru hl. m. Prahy FOK jako zástupce koncertního mistra.

 

Vstupné: 100,- Kč
 

 


 


Zadal: Oddělení marketingu a cestovního ruchu