Moskva opět tleskala kolínským tanečníkům | mukolin.cz

jazyk cz jazyk en jazyk de
 

Moskva opět tleskala kolínským tanečníkům

Ve dnech 17. - 19. března se v Moskvě konalo ME a MS WADF v tanečním sportu a Crossdance tým z Kolína byl opět u toho.
28.03.2017 20:19
Počet zhlédnutí: 4949
PDF E-mail Print

Ve dnech 17. – 19. března proběhlo v prostředí nádherného hotelu Korston v Moskvě ME a MS WADF v tanečním sportu. Kolínské děti, trénující pod vedením pana Vladimíra Vidnera v TK CrossDance, na této soutěži opět prokázaly, že město Kolín je světovou taneční velmocí!:-) V silné konkurenci tanečníků z cca 20 zemí získali Kolíňáci během 3 denního tanečního maratonu 39 medailových umístění. Na parketě se nově sešli třeba s tanečníky z Indie a Filipín, ale potkali samozřejmě i svoje staré známé kamarády ze světových soutěží. Soutěžní dny byly opět náročné od brzkého rána (vstávalo se ve 03:50 našeho času) do pozdního večera a se silami až do finálových kol vydržel opravdu jen ten, kdo měl natrénováno…

CrossDance tým získal dohromady 39 medailových umístění a zajistil devatenáctinásobné opakování české hymny. Nejmladší českou reprezentantkou byla 7letá Michaela Nezbedová. V CrossDance trénuje už 3 roky a v Moskvě získala ostruhy na své 1. zahraniční soutěži. V minikids kategorii startovalo až 20 soupeřů a Míša 7 ze svých 8 sólových disciplín vyhrála. Malá mistryně Evropy i světa má ale jasno, musí stále trénovat, aby si podobných výsledků mohla užívat i ve starší kategorii… Nejúspěšnější mezi juniory byly tanečnice Oldřiška Neumannová a Natálie Romportlová. Oldřiška je studentkou taneční konzervatoře v Praze a i při svém náročném studiu zvládá v PA a v SO trénovat s juniorským týmem CrossDance. V Moskvě se blýskla 8 zlatými, 4 stříbrnými a 4 bronzovými medailemi. Natálie Romportlová je premiantkou kutnohorského gymnázia a z Moskvy si veze 8 zlatých, 3 stříbrné a 3 bronzové medaile. Dalšími úspěšnými sólisty kolínského týmu jsou: Martina Ulrichová, Natálie Sochorová, Adéla Syřínková, Adéla Bukačová a Natálie Sedláčková. Tým doplňují ještě tanečníci: David Scholze, Adéla Závorková, Kateřina Pokorná a Adéla Skryjová. Úpěšní CrossDeňáci trénují každý den v MSD a Sokolovně Kolín. Jejich tréninky jsou naplněny jak technikou a choreografií karibských a LA tanců, tak tréninky gymnastické a baletní průpravy. Někteří z nich se chtějí tanci věnovat jednou i profesionálně (CrossDance má aktuálně 5 tanečníků na různých tanečních konzervatořích), pro ostatní je to sice jen koníček, ale koníček, kterému propadli a kterému věnují všechen svůj volný čas. Děkujeme městu a všem partnerům i sponzorům za podporu kolínského týmu. Stejně tak děkujeme všem, kteří s mladými tanečníky pracují, v první řadě hl. trenérovi a choreografovi panu Vladimíru Vidnerovi. A také samozřejmě všem rodičům dětí.

Naďa Eretová
Taneční klub CrossDance Kolín

Obrázky

2017_Moskva_vyhlašování_B (81) 2017_Moskva_A_cesta (7) 2017_Moskva_zážitky_A (20) 2017_Moskva_D_soutěž (48) 2017_Moskva_E_focení (5) 2017_Moskva_E_focení (14) 2017_Moskva_vyhlašování_A2 (1) 2017_Moskva_vyhlašování_B (10) 2017_Moskva_A_cesta (1)