KOLÍNSKÉ POSVÍCENÍ | mukolin.cz

jazyk cz jazyk en jazyk de
 

KOLÍNSKÉ POSVÍCENÍ


Termín: 25.08.2022 00:00 - 29.08.2022 00:00
Místo: Kolín

Součástí kolínského posvícení je také ochutnávka několika druhů piv, ale hlavně degustace vína.

V sobotu 27.8.2022 do Kolína zavítají tito vinaři:

  • Vinařství Krist
  • Rodinné vinařství Štěpánek
  • Vinařství Žůrek Žeravice
  • Sing Wine – rodinné vinařství z Velkých Bílovic
  • Burčák Solaris z Valtic

Pro ochutnávku vín bude připravena degustační sklenička (vypískovaná s logem města) v ceně 100 Kč, pouze do této skleničky bude víno od vinařů rozléváno.

Něco více o vinařích...

Vinařství Krist - rodinné vinařství nacházející se v Miloticích u Kyjova v podoblasti Slovácka, obhospodařující cca 40 ha vinic. Vinařství ročně vyprodukuje 300 tis.lahví se zaměřením výhradně na vína přívlastková. Některá z vín jsou doškolována v dubových sudech typu barrique. Výroba vín probíhá metodou řízeného kvašení a následnou fermentací. Vina sklízí dlouhodobě úspěch na mezinárodních soutěžích. V tomhle roce Panenská sklizeň Pálava, oslnila celou Paříž.

 

Vinařství Štěpánek - vinařství jenž vyrostlo na rodinné tradici ve vinařské oblasti Mutěnice v srdci Moravského Slovácka, se pyšní širokou škálou přírodně sladkých a polosladkých vín. Jistě že v portfoliu najdeme i vína polosuchá, suchá, ale směr kterým se tohle vinařství prezentuje jsou vína sladší s lehkou pitelností a nízkým obsahem alkoholu s roční produkcí 150 tis.lahví ročně.

 

 

Vinařství Žůrek - tak jako bývá zvykem u malých rodinných vinařství, že se dědí spolu z otce na syna, tak je tomu stejně i u vinařství Žůrek nacházející se v Žeravicích na Slovácku. Vína jsou vyráběna šetrným způsobem, bez chemických úprav a stabilizací. Přesto, že se jedná o malé rodinné vinařství, dokáží vyprodukovat 120 tis. lahví ročně z osmnácti odrůd vín.

 

 

 

 

Vinařství Sing Wine - “PIJEME VÍNO S LÁSKOU“ motto jenž se vinařství prezentuje. S láskou vyráběna vína, tak vypadá celoroční práce rodinného vinařství o rozloze 12 ha v oblasti Velkých Bilovic. Kvalitní vína, která podtrhává nadčasový design. Vznik vinařství od 70 let, kdy postupně se předávalo řemeslo z otce na syna. Vinice jsou ošetřeny nejmodernější technikou a ročně lahvují 80 tis lahví vína.

 

 

 


Zadal: Oddělení marketingu a cestovního ruchu

Přílohy

Plakat_Posviceni_KKL_A3 (1,1 MB)