26. bitva SHŠ Páni z Kolína | mukolin.cz

jazyk cz jazyk en jazyk de
 

26. bitva SHŠ Páni z Kolína


Termín: 21.05.2022 11:00 - 21.05.2022 17:00
Místo: Kolínská jízdárna

Dne 21. května 2022 se v areálu kolínské Jízdárny odehraje další ročník tradičních, kulturně – historických projektů, které  mají více jak čtvrt století tradici. Letošní ročník se koná pod názvem Válka růží.

Tyto akce bývají hojně navštěvovány nejen obyvateli Kolína a kolínského regionu, ale i milovníky historie z mnoha koutů naší země. Témata těchto projektů se pravidelně mění, tak aby neztratili na atraktivnosti. V minulosti mohli diváci vidět rekonstrukce historických příběhů z dějin Čech, Německa, Francie, Maďarska, Skotska, Rakouska, Belgie, Polska, Itálie a dalších evropských zemí.

Letošní téma  je věnováno  Anglii, která je považována za kolébku rytířství. Program tohoto projektu pro malé i velké návštěvníky je následující:

V 11 hodin vyrazí z kolínské jízdárny kostýmovaný průvod několika set šermířů městem, zakončený rytířským turnajem a korunovací nového krále na Karlově náměstí.

Od 11.30 se otevře v areálu kolínské jízdárny za nemocnicí dobové tržiště s více jak 50 stánky a stanovišti. Na diváky zde čeká mnoho řemesel a dalšího zboží, např. medovina, trdelník, keramika, kovárna, přadlena, střelnice z kuší, ražba mincí, tvořivé dílničky pro děti a mnoho dalšího.

Od 15 hodin vypukne rekonstrukce historické bitvy s názvem Válka růžíTato akce zavede malé i velké návštěvníky do Anglie mezi let 1455-1485.

více na www.panizkolina.cz


Zadal: Oddělení marketingu a cestovního ruchu

Obrázky

bitva_DSC_5948

Přílohy

Plakát_bitva22_tisk (3,6 MB)