Pietní akt Václava Morávka | mukolin.cz

jazyk cz jazyk en jazyk de
 

Pietní akt Václava Morávka


Termín: 07.09.2020 14:00 - 07.09.2020 17:00
Místo: Kolín

V pondělí 7. září 2020 proběhne od 14 hod pietní akt nikoliv před pamětní deskou Václava Morávka umístěné na budově Obchodní akademie Kolín, nýbrž před a v budově Městského divadla v Kolíně, vzdáleného cca 150 m od Morávkovy pamětní desky.

Z důvodu rekonstrukce budovy obchodní akademie proběhně letošní sedmnáctý pietní akt poprvé v hlavním sále budovy kolínského divadla. V Lošanech se pak od 16 hod bude vzpomínat na Josefa Mašína po šestnácté, taktéž v nepřetržité řadě. Oba pietní akty již tradičně pořádá Společnost Václava Morávka, město Kolín, obec Lošany a Armáda ČR. V průběhu doby trvání pietních aktů se vytvořila určitá tradice obsahu jejich programů, jejíž podstata bude letos v Kolíně poněkud pozměněna. Neměnná však zůstane v Lošanech.

Před budovou kolínského divadla bude cca od 13.30 hod koncertovat Ústřední hudba Armády ČR. Ve 13.50 hod bude uskutečněn přelet bojových letounů z 21. základny taktického letectva v Čáslavi nad Kolínem.

Z důvodu konání pietního aktu v budově divadla, bude pro potřeby parkovacích míst pozvaných hostů většinu dne uzavřena Smetanova ulice. Organizátoři se omlouvají a děkují za pochopení všem kolínským řidičům a občanům, kterým pietní akt dne 7. září 2020 zkomplikuje jejich odpolední program.

Děkujeme za pochopení.


Zadal: Oddělení marketingu a cestovního ruchu

Obrázky

Moravek plakatA1 2020