Legenda o králi Artušovi | mukolin.cz

jazyk cz jazyk en jazyk de
 

Legenda o králi Artušovi


Termín: 23.05.2015 11:00 - 23.05.2015 17:00
Místo: Jízdárna

Dovolujeme si Vás pozvat do Kolína na jubilejní, 20. ročník rekonstrukcí historických bitev .

Již tradičně se koná na kolínské jízdárně za nemocnicí - na samém okraji města Kolína( lze se tam dostat pěšky z centra nebo městskou dopravou) a to v sobotu  23.května.

 Součástí akce je velký průvod rytířů, zbrojnošů,dvorních  dam a dalších , postav v historických kostýmech. Průvod vychází z jízdárny v 11 hod. a směřuje na kolínské náměstí. Zde proběhnou ukázky rytířských soubojů. Nakonec královský herold pozve všechny přítomné na odpolední bitvu.

 Mezitím se od 11. hod na jízdárně otevírá velké, historické tržiště s dobovým sortimentem. Více jak 40 stánků zde bude nabízet medovinu, trdelník, ražbu mincí,šperky,výrobky a hračky ze dřeva a kůže,historické sklo, figurky  zcínu, užitnou i historickou keramiku,ručně vyráběná mýdla, kovářské řemeslo , umění svíčkaře, přadleny  a mnoho dalšího. Nebudou chybět ani dílničky pro děti.

V 15. hod. vypukne velká, historická bitva za účasti několika stovek bojovníků.. Letošním námětem je nejslavnější , rytířský příběh- příběh o králi Artušovi.

 Proti sobě se postaví armády dobra a zla - vojáci krále Artuše a s červeným drakem na praporci a černého prince Moldreda s bílím drakem na černém praporu. Nebudou ale chybět ani krásné dámy , které  spolu s dvořany budou tančit historické tance. A samozřejmě se můžete těšit i na bájného kouzelníka Merlina, který svým čarodějným uměním pomůže Artušovi k postu krále staré Británie ale i k mocnému meči Excalibru.

 To vše pro  malé i velké  milovníky historie a romantiky, připravila skupina historického. šermu a dobové hudby Páni z Kolína.

 www.panizkolína.cz

607 502197

 Horáček Miroslav


Zadal: Oddělení marketingu a cestovního ruchu

Přílohy

PlakatA2 (6,1 MB)