Jak rozvíjet města ve spolupráci s městskými architekty? | mukolin.cz

jazyk cz jazyk en jazyk de
 

Jak rozvíjet města ve spolupráci s městskými architekty?

O své zkušenosti se podělili u kulatého stolu starostové českých měst a zástupci architektonické obce. Mezi nimi i architekt města Kolína David Mateásko, který hovořil o příkladu Kolína.
09.11.2020 13:42
Počet zhlédnutí: 1409
PDF E-mail Print

"Na pozici městského architekta v Kolíně jsem nastoupil v roce 2016. Od té doby tam panuje vzácně dobrá kontinuita. To, co jsme nastavili s tehdejším starostou, panem Rakušanem, pokračuje dál s panem Kašparem. Podařily se architektonické soutěže, rekonstrukce Pražské ulice je hotova, sportovní hala se staví, další záměry jsou v procesu projektové přípravy. Kromě toho řešíme koncepční záležitosti, připravujeme nový regulační plán památkové rezervace, protože původní byl z hlediska katastru zastaralý, překonaný. Bylo třeba změnit pohled na veřejný prostor, na hranice památkové rezervace. Do plánu jsme například přidali všechna panoramata, výhledy a dominanty, které jsou za hranicí rezervace, ale jsou důležité pro její vnímání," uvedl David Mateásko.

Více v článku na https://www.asb-portal.cz/architektura/urbanismus/kulaty-stul-mestsky-architekt?fbclid=IwAR2ptm5a4sngVM3vM-65UNiaEtcFm1ZVYsxmgDERU5v1d-AGmuanmgEzNGc

MěÚ Kolín
Oddělení marketingu a cestovního ruchu

Obrázky

ASB_KULATY-STUL_11_08_2020-9252-scaled