Záchranáři zaplnili nejen náměstí, ale i ostrov | mukolin.cz

jazyk cz jazyk en jazyk de
 

Záchranáři zaplnili nejen náměstí, ale i ostrov

V pondělí 8. května se v Kolíně uskutečnil již 22. ročník Dne záchranářů. V tento den si Kolín připomněl také Den vítězství a konec 2. světové války. Návštěvníci oblíbené akce měli opět příležitost seznámit se s tím nejlepším z Integrovaného záchranného systému, a to hned na několika místech v Kolíně: na Karlově náměstí, v bývalém vojenském prostoru na Třídvorské a na Kmochově ostrově.
09.05.2018 12:03
(Aktualizováno: 18.5.2018 12:03)
Počet zhlédnutí: 2791
PDF E-mail Print

Dopoledne bylo centrem dění Karlovo náměstí. Zde byly k vidění statické ukázky mobilní požární techniky, prezentace práce PČR, Městské policie Kolín, Zdravotnické záchranné služby Středočeského kraje, Českého červeného kříže, Krajské hygienické stanice a řady dalších složek. Den osvobození si vedení města a zástupci záchranných složek připomněli položením květin u pomníku obětem válek v Sokolské ulici a u pamětní desky brig. gen. Ant. Pavlíka, člena odbojové organizace Obrana národa, u okresního soudu. Od dopoledních hodin bylo v bývalém vojenském prostoru na Třídvorské možné prohlédnout si historickou vojenskou techniku, ochutnat guláš z polní kuchyně, případně se projet na tankodromu. Odpolední program pokračoval na Třídvorské a také na Kmochově ostrově, kde byly k vidění dynamické ukázky vyprošťování osob z havarovaného vozidla i přistání policejního vrtulníku. Návštěvníci  si mohli vyzkoušet pobyt v zakouřeném prostoru nebo naplnit pytel pískem a přiložit jej jako součást protipovodňové hráze a mnoho dalšího. Pod lávkou bylo možné vidět ukázky práce Poříčního oddělení Policie ČR, zásahu pořádkové jednotky Policie ČR nebo historické ukázky hašení požáru i výcviku koní.

Atrakcí odpoledního programu se stala zpěvačka Lucie Bílá, která v  amfiteátru předala šek z výtěžku akce Přes bariéry s policií, který se uskutečnil na kolínském atletickém stadionu a Kolíňák Miroslav v něm  obdržel částku 34 993 koruny jako příspěvek na nový invalidní vozík. Zpěvačka pak panu Miroslavovi věnovala 50 000 Kč. Odpoledne patřilo koncertu kapely Bombarďák a závěr celého Dne záchranářů pak Kolínskému Big Bandu se zpěvákem Michalem Malátným.

https://www.youtube.com/watch?v=fgIKP-6tr6I

MěÚ Kolín
Oddělení marketingu a cestovního ruchu

Obrázky

dz9 dz7 dz4 dz5 dz25 dz30 dz23 dz24 dz22 dz21 dz20 dz19 dz2 dz17 dz18 dz12 dz16 dz10