Informace o systému "Spotřebitelského ombudsmana" | mukolin.cz

jazyk cz jazyk en jazyk de
 

Informace o systému "Spotřebitelského ombudsmana"

Oznamujeme občanům, že na Obecním živnostenském úřadě Kolín začal fungovat tzv. spotřebitelský ombudsman. Je to označení pro systém, který prostřednictvím kontaktních míst na živnostenských úřadech a jejich spolupráce s nevládními neziskovými organizacemi umožní oklamaným a zneužitým spotřebitelům efektivně, rychle a bezplatně se domoci svých spotřebitelských práv.
05.06.2013 13:17
(Aktualizováno: 5.6.2013 13:17)
Počet zhlédnutí: 5295
PDF E-mail Print

Tato služba byla zavedena za účelem okamžitého řešení problémů s nepoctivým prodejem zejména při tzv. předváděcích akcích, na nichž je v řadě případů prodáváno zboží, nebo jsou nabízeny služby za použití tzv. nekalých obchodních praktik. Cílem tohoto systému je zvýšení ochrany spotřebitele a pomoc vyvázat se z nevýhodné kupní smlouvy.
Spotřebitel se nyní může zdarma obrátit na živnostenský úřad, kde s ním bude vyplněn vstupní formulář, jenž bude spolu s kopiemi dokladů o koupi předán nejbližší nevládní neziskové organizaci. Tato organizace potom bude radit, resp. bezplatně zastupovat spotřebitele.
Více informací o systému Spotřebitelského ombudsmana naleznete na www.mpo.cz/cz/ochrana-spotrebitele/spotrebitelsky-ombudsman/ nebo můžete kontaktovat Obecní živnostenský úřad Kolín, oddělení kontroly.

 

MěÚ Kolín
Oddělení marketingu a cestovního ruchu