Cena města Kolína za rok 2021 | mukolin.cz

jazyk cz jazyk en jazyk de
 

Cena města Kolína za rok 2021

Bylo nám ctí přivítat včera v obřadní síni několik zástupců kolektivu Oblastního spolku Českého červeného kříže Kolín, aby jim starosta Michael Kašpar a jeho kolegové Iveta Mikšíková a Michal Najbrt předali nejvýznamnější ocenění udělované městem - Cenu města Kolína!
26.05.2022 15:14
(Aktualizováno: 26.5.2022 15:14)
Počet zhlédnutí: 757
PDF E-mail Print


Laureáty ceny každoročně schvaluje Zastupitelstvo města Kolína.

Pracovníci ČCK byli nominováni za mimořádně aktivní a profesionální působení ve městě Kolíně a za nadstandardní a obětavý přístup při zvládání krizových situací:

  •  v době covidové pandemie spolek od prvního dne organizoval činnost svých pracovníků i dobrovolníků a nadstandardně plnil všechny úkoly vyplývající z mimořádných opatření Ministerstva zdravotnictví a vlády,
  • velmi rychle zprovoznil testovací centrum v Husově ulici,
  • zajistil rovněž testování zaměstnanců organizací a firem,
  • spolek nadstandardně aktivně spolupracuje s městem Kolín,
  • aktivně působí i v rámci humanitární pomoci obyvatelům Ukrajiny.

Slavnostního aktu se neúčastnilo kompletní zastoupení kolínského spolku ČČK, neb někteří měli tou dobou pracovní povinnosti. Mezi zúčastněnými byli: Ludmila Sedláčková, Barbora Sedláčková, Dita Zemanová, Jana Lišková , Monika Tichá, Jaroslava Čermáková, Vladimíra Taschová a Kateřina Jarolímová. Cenu z rukou starosty převzal ředitel oblastního spolku ČČK Michal Tasch a prezident Českého červeného kříže České republiky Marek Jukl.

Město Kolín rovněž udělilo Cenu města Kolína Jaroslavu Hylasovi - a to za významný umělecký přínos pro město Kolín především v oblasti sochařství, kterému zasvětil celý svůj život.
Jeho díla je možno vidět nejen při procházkách Kolínem, ale i v jiných městech a jsou významným obohacením veřejného prostoru. Díky J. Hylasovi se městu Kolín podařilo odkoupit do vlastnictví bustu J. Fragnera, kterou ztvárnil Stanislav Hanzík. V letošním roce dokončil bustu Václava Morávka, která byla slavnostně odhalena v březnu 2022.
Jaroslav Hylas se oficiálního předání neúčastnil. Obdrželi jsme od něho vyjádření, že si velmi váží přízně zastupitelstva, ale je přesvědčen, že cenu si více zaslouží někdo jiný. Jeho rozhodnutí respektujeme, přesto si stojíme za tím, že ocenění mu právem patří.

Akci hudebně doprovodila kapela Mahlzeit - Petr Konývka a Tomáš Tesař.
 

MěÚ Kolín
Oddělení marketingu a cestovního ruchu

Obrázky

cena_mesta_CCK-111 cena_mesta_CCK-90 cena_mesta_CCK-91 cena_mesta_CCK-99 cena_mesta_CCK-106 cena_mesta_CCK-108 cena_mesta_CCK-70 cena_mesta_CCK-52 cena_mesta_CCK-59 cena_mesta_CCK-62 cena_mesta_CCK-41 cena_mesta_CCK-43 cena_mesta_CCK-48 cena_mesta_CCK-50 cena_mesta_CCK-51 cena_mesta_CCK-11 cena_mesta_CCK-15 cena_mesta_CCK-22 cena_mesta_CCK-31 cena_mesta_CCK-39 cena_mesta_CCK-10 cena_mesta_CCK-101 cena_mesta_CCK-8 cena_mesta_CCK-9