Informace pro občany v souvislosti se situací na Ukrajině – 1. 3. 2022 | mukolin.cz

jazyk cz jazyk en jazyk de
 

Informace pro občany v souvislosti se situací na Ukrajině – 1. 3. 2022

Dnes opět mimořádně zasedala Bezpečnostní rada města Kolína za účasti vedení města, složek Integrovaného záchranného systému, Oblastní nemocnice Kolín, Českého červeného kříže, vedení Toyoty a dalších oraganizací, v souvislosti s válečným konfliktem na Ukrajině.
01.03.2022 10:37
(Aktualizováno: 1.3.2022 10:37)
Počet zhlédnutí: 657
PDF E-mail Print

V důsledku vyhlášené mobilizace ukrajinských občanů všichni přítomní již konkretizovali jednotlivé témata k jednání jako je ubytování, registrace cizinců na cizinecké policii, poradenskou činnost, poskytnutí lékařské péče, pomoc na úřadu práce, vzdělávání dětí, sbírky, financování pomoci či dopravy.

V příloze nyní naleznete aktuální letáky s hlavními celorepublikovými a krajskými (Středočeského kraje) kontakty, kam se mohou občané z Ukrajiny obracet. Nyní koordinujeme všechnu lokální pomoc a konkretizujeme výstupy. V nejbližším možném čase zveřejníme tyto aktuální konkrétní lokální informace jak pro kolínské občany, firmy, organizace, kteří jsou na straně „chci pomoci“, ale hlavně také konkrétní informace pro skupinu osob „jsem z Ukrajiny“ a potřebuji pomoci.

Důležité informace pro občany Ukrajiny

MVČR zřídilo infolinku +420 974 801 802, kde mohou občané Ukrajiny získat praktické pobytové informace. V této souvislosti je k dispozici i e-mailová adresa ukrajina@mvcr.cz.

Gabriela Malá
Ukrajina

Obrázky

ukrajina_letak4_linky ukrajina_letak4_UA ukrajina_letak5 ukrajina_letak5_UA