Městský úřad Kolín otestoval zaměstnance na covid-19 | mukolin.cz

jazyk cz jazyk en jazyk de
 

Městský úřad Kolín otestoval zaměstnance na covid-19

Dnes v dopoledních hodinách proběhlo na Městském úřadě v Kolíně plošné antigenní testování zaměstnanců úřadu na koronavirus. Antigenní testování realizuje úřad ve spolupráci s Oblastním spolkem Českého červeného kříže Kolín.
11.03.2021 13:58
(Aktualizováno: 11.3.2021 13:58)
Počet zhlédnutí: 1599
PDF E-mail Print

Zaměstnanci ocenili především neinvazivní metodu provedení testů, tj. výtěrem z nosu nebo ústní dutiny nikoli nosohltanu, při zachování vysoké míry citlivosti. Tento test odhalí i bezpříznakové jedince na začátku infekce. Výsledek se zaměstnanci dozví během několika minut.

Celkem se dnešního antigenního testování zúčastnilo 172 zaměstnanců. Všichni s negativním výsledkem testu“, informovala tajemnice městského úřadu Dagmar Soukupová.

„Věříme, že testování je jednou z cest ke zmírnění šíření nákazy covid-19. V povinném testování samozřejmě budeme dle nařízení MZ ČR pokračovat i v příštích týdnech," uvedl starosta Michael Kašpar.

V budovách městského úřadu platí veškerá protiepidemická opatření - dodržování rozestupů, nošení ochranných pomůcek, a především upřednostnění bezkontaktního vyřizování jednotlivých úkonů telefonicky nebo mailem, pokud je to možné.

Děkujeme všem, kteří opatření dodržují a pomáhají tak chránit nejen sebe, ale i všechny ostatní!

Gabriela Malá
Koronavirus

Obrázky

testovani_mestsky_urad (1 of 1)-3 testovani_mestsky_urad (1 of 1)-2 testovani_mestsky_urad (1 of 1)-4