Středočeský kraj posílil komunikaci v oblasti očkování a spustil speciální informační web | mukolin.cz

jazyk cz jazyk en jazyk de
 

Středočeský kraj posílil komunikaci v oblasti očkování a spustil speciální informační web

Především občanům Středočeského kraje je určen nový informační web ockovani.kr-stredocesky.cz. Stránka obsahuje informace o podmínkách a očkování v kraji, odpovědi na základní otázky, seznam očkovacích míst i užitečných kontaktů a přehledné statistiky očkovaných, dávek a rezervací.
10.02.2021 08:43
(Aktualizováno: 10.2.2021 08:43)
Počet zhlédnutí: 2158
PDF E-mail Print
  • Seriál videí bojujících proti dezinformacím v oblasti očkování na YouTube
  • Pomoc s registrací ve spolupráci se společností Chytrá péče na lince 800 124 111
  • Bezplatný informační servis Středočeského kraje i nadále na 800 710 710 a covid@kr-s.cz
  • Aktuální informace z kraje každých 14 dní online na Facebooku

ockovani.kr-stredocesky.cz

Kraj dále zveřejnil na svém Youtube kanálu první z videí z nového seriálu bojujícího proti dezinformacím v oblasti očkování. Díky partnerství se společností Chytrá péče si mohou občané kraje nechat na lince 800 124 111 poradit s registrací na očkování. Aktuální informace o situaci v kraji pak přinášejí pravidelné tiskové konference přenášené prostřednictvím Facebooku.

„Je nám jasné, že v současné vypjaté situaci je pro občany velmi důležité mít spolehlivé a podložené informace. Proto jsme se rozhodli všechno potřebné shromáždit na jednom místě, speciálním webu,“ vysvětluje hejtmanka Petra Pecková (STAN), a dodává: „Občané mohou nově také využít linky 800 124 111, kterou provozujeme ve spolupráci se společností Chytrá péče. Na této lince jim asistenti pomohou překonat případné obtíže s registrací.“

Snad o žádném tématu se v poslední době neobjevilo takové množství dezinformací, jako právě o onemocnění COVID-19 a očkování proti němu. „Považujeme za naprosto zásadní vyvracet mýty a lži, které mohou negativně ovlivnit ochotu občanů se chránit očkováním. Proto jsme se rozhodli vytvořit seriál videí, který se s pomocí odborníků pokusí vyvrátit ty nejzásadnější,“ říká hejtmanka Pecková.

Pro občany Středočeského kraje, kteří potřebují poradit v oblasti očkování, je ve všední dny v době 8-17 k dispozici informační linka 800 710 710. Dotazy lze směřovat také na mailovou adresu covid@kr-s.cz

Zdroj: TZ Středočeského kraje

 

Gabriela Malá
Koronavirus

Obrázky

Vše o očkování - web. stránky JPG

Přílohy

Vše o očkování - web. stránky PDF (541,3 kB)