Platnost krizových opatření je prodloužena do 22. ledna | mukolin.cz

jazyk cz jazyk en jazyk de
 

Platnost krizových opatření je prodloužena do 22. ledna

Krizová opatření vlády odpovídající 5. stupni protiepidemického systému PES budou platit do 22. ledna. O jejich prodloužení o dvanáct dnů rozhodla vláda na mimořádném jednání ve čtvrtek 7. ledna 2021.
08.01.2021 10:01
Počet zhlédnutí: 1297
PDF E-mail Print

Do 22. ledna jsou prodloužena všechna krizová opatření, která měla skončit k 10. lednu, tedy:

  • omezení volného pohybu osob,
  • omezení prodeje a poskytování služeb,
  • omezení činnosti orgánů státní správy,
  • krizové opatření zajišťující péči o děti zaměstnanců vybraných profesí.

K upřesnění došlo u opatření, kterým je omezen provoz školských zařízení. Nově je možné si domluvit individuální konzultace i u studentů vysokých škol, uskutečnit přijímací zkoušky na vysoké školy ve skupinách nanejvýš deseti osob a konat zkoušky na vyšších odborných školách rovněž za účasti nejvýše deset osob.

Až do odvolání je prodloužena možnost bezplatného testování na koronavirus za použití antigenního testu. I po 15. lednu tedy bude platit, že se každý pojištěnec může nechat jednou za pět dní preventivně otestovat.

Vláda vydala také nové krizové opatření upravující návštěvy ve zdravotnických zařízeních a v zařízeních sociální péče. Ke změně dochází zejména u akutní lůžkové péče, kde bude nově za určitých podmínek možné navštívit pacienta v nemocnici.

Vláda se zabývala také daňovými úlevami.

Kompletní výsledky jednání vlády naleznete: http://www.vlada.cz/cz/media-centrum/aktualne/vysledky-jednani-vlady-7-ledna-2021-185933/.

Gabriela Malá
Koronavirus

Obrázky

provoz uradu_11.-22.1._A4