Vláda rozhodla o prodloužení nouzového stavu do 12. prosince, od pondělí dochází ke zmírnění některých opatření | mukolin.cz

jazyk cz jazyk en jazyk de
 

Vláda rozhodla o prodloužení nouzového stavu do 12. prosince, od pondělí dochází ke zmírnění některých opatření

Nouzový stav je prodloužen zatím do 12. prosince. Všechna dosud platná krizová opatření zůstávají i nadále v platnosti, ale od pondělí 23. listopadu dochází k několika dílčím změnám, a to v omezení volného pohybu či omezení maloobchodního prodeje a služeb. Postupně také naběhnou změny v zákazu školní docházky.
23.11.2020 09:37
Počet zhlédnutí: 1237
PDF E-mail Print

Volný pohyb: Mezi nejdůležitější přijaté změny od 23. listopadu patří zkrácení úplného zákazu volného pohybu osob ze současných 21 hodin na dobu od 23 hodin do 04.59 hodin druhého dne. Mezi výjimky ze zákazu nově přibude cesta zpátky do místa bydliště. Nově bude možné konat svatby, pohřby, bohoslužby či uzavření registrovaného partnerství v počtu do 20 osob. Zvýší se i limit pro shromažďování nepříbuzných osob, a to ze dvou na šest. Nově budou umožněna i náboženská shromáždění, ale opět jen do 20 osob a za dodržení nařízených hygienických opatření.

Služby, obchody, restaurace: V oblasti maloobchodu a služeb bude od pondělí umožněn také venkovní prodej vánočních stromků, kaprů a vánočních ozdob. Obchody budou moci mít otevřeno také až do 23 hodin.

Školy: Od 23. listopadu bude možné konání mezinárodně uznávaných zkoušek. Od 25. listopadu se do škol vrátí závěrečné ročníky středních a vyšších odborných škol a od 30. listopadu by pak měla být umožněna prezenční výuka celých prvních stupňů a 9. tříd základních škol a turnusová výuka a druhých stupňů základních škol a na nižších stupních víceletých gymnázií.

Úřady: Nadále zatím platí, že by zaměstnanci úřadů a institucí měli na nezbytné minimum omezit kontakty s klienty a veřejností a že úřady mají mít pro veřejnost otevřeno jen dva dny v týdnu po nanejvýš pěti hodinách.

Výsledky jednání vlády

Gabriela Malá
Koronavirus

Obrázky

Nouzový stav_do_12.12.2020

Přílohy

provoz uradu12.-12.12._A4 (92,4 kB)