Vláda prodloužila nouzový stav a s ním i všechna dosud platná krizová opatření do 20. listopadu | mukolin.cz

jazyk cz jazyk en jazyk de
 

Vláda prodloužila nouzový stav a s ním i všechna dosud platná krizová opatření do 20. listopadu

Nouzový stav v České republice potrvá do 20. listopadu. Na základě předchozího souhlasu Poslanecké sněmovny o jeho prodloužení o tři týdny rozhodla vláda na mimořádné schůzi 30. října 2020. Současně k témuž datu s drobnými změnami a doplněními prodloužila i všechna krizová opatření, která měla vypršet v úterý 3. listopadu.
31.10.2020 11:16
(Aktualizováno: 31.10.2020 11:16)
Počet zhlédnutí: 1460
PDF E-mail Print

Změny a doplnění:

S platností od 31. října vláda schválila výjimku ze zákazu provozovat svou provozovnu či živnost  v souvislosti s blížící se Památkou zesnulých pro prodej pietního zboží, např. věnců, květinové výzdoby na hroby, pietních svíček apod., a to včetně stánkařů a pojízdných prodejen. Tyto provozovny mají povolen i nedělní prodej. Dále dostali výjimku i kameníci a další provozy zabývající se zpracováním kamene.

Prodlouženo je od 2. listopadu i omezení provozu škol. Toto opatření bude pro vybrané ročníky zrušeno, jakmile to epidemická situace umožní. Omezení je ale nově rozšířeno i na speciální školy, zde bude od pondělí probíhat výuka distančně.

omezení volného pohybu osob byly mezi výjimky nově zařazeny cesty na vzdělávání a zkoušky a cesty k volbám do orgánů pojišťoven, u omezení práva shromažďovacího bylo upřesněno, že povolena budou shromáždění pouze ve venkovních prostorách.

Po dobu nouzového stavu bude používání datových schránek dočasně zdarma.

Kompletní výsledky jednání vlády

Gabriela Malá
Koronavirus

Obrázky

Nouzový stav_do_20.11.2020

Přílohy

nouzovy-stav-1108 (202,0 kB) Nouzový stav_do_20.11.2020 (112,1 kB)