Ministerstvo zdravotnictví zpřísňuje pravidla pro konání vnitřních hromadných akcí na stání | mukolin.cz

jazyk cz jazyk en jazyk de
 

Ministerstvo zdravotnictví zpřísňuje pravidla pro konání vnitřních hromadných akcí na stání

V souvislosti s aktuální epidemiologickou situací zavádí Ministerstvo zdravotnictví nová opatření. Od pátku 18. září od 18 hodin se s výjimkou výstav, trhů, veletrhů a jim podobných akcí budou moci konat vnitřní hromadné akce s účastí přesahující ve stejný čas 10 osob jen za podmínky, že každý účastník akce bude mít určeno místo k sezení. Na vnitřní hromadné akce tak nebude možný prodej vstupenek jinak než na konkrétní místo k sezení.
17.09.2020 09:59
Počet zhlédnutí: 1322
PDF E-mail Print

Ve vnitřních provozovnách stravovacích služeb se zpřísňuje používání roušek. Platí, že zákazníci nemusejí mít roušku jen v době konzumace potravin a pokrmů včetně nápojů pokud sedí u stolu. Zákazník tedy může odložit ochranný prostředek pouze ve chvíli, když sedí na židli, lavici, barové stoličce u stolu nebo barového pultu apod. a konzumuje či pije. Nelze využít této výjimky např. při stání u výčepu nebo při pohybu po provozovně.

Nadále platí pravidlo, že prostor, ve kterém se vnitřní hromadné akce konají, musí být rozděleny do organizačně oddělených sektorů, jinak u vnitřních prostor je maximální kapacita sektoru 500 osob. Každý sektor musí mít svůj individuální vstup z venkovních prostor nebo jsou organizátoři povinni vstupy a výstupy ze sektorů časově regulovat tak, aby nedocházelo k nežádoucímu shlukování.

V příloze naleznete podrobné informace k vydaným mimořádným opatřením.

Gabriela Malá
Koronavirus

Přílohy

Mimoradna_opatreni_18.9. (195,7 kB)