Aktuální informace z radnice ke dni 22.04.2020 | mukolin.cz

jazyk cz jazyk en jazyk de
 

Aktuální informace z radnice ke dni 22.04.2020

22.04.2020 07:37
(Aktualizováno: 23.4.2020 07:37)
Počet zhlédnutí: 2698
PDF E-mail Print

Případy nákazy na okrese Kolín

Aktuálně k dnešnímu dni je na okrese Kolín evidováno 33 případů onemocnění COVID – 19, 18 lidí je již vyléčených. Přímo v Kolíně je nyní 12 případů s onemocněním, 6 lidí už je zcela vyléčených. Od začátku epidemie bylo evidováno celkem 52 nakažených.

Krajská hygienická stanice pro Středočeský kraj pravidelně zveřejňuje aktuální situaci ve výskytu koronaviru ve Středočeském kraji ZDE

------------------------

Obnovení prodeje a kontroly jízdenek v městské hromadné dopravě v Kolíně

Od zítra 23. dubna 2020 bude obnoven nástup do autobusů městské hromadné dopravy v Kolíně předními dveřmi a kontrola jízdních dokladů u řidiče. Od zítra je také opět zavedeno placení jízdného u řidiče.  Jízdní řády zůstávají beze změny, tedy tzv. prázdninovém režimu. Doporučujeme cestujícím, aby v zájmu maximální ochrany zdraví svého i řidičů minimalizovali hotovostní platby a pokud možno využívali pro nákup jízdného platbu bezkontaktní platební kartou, případně zakoupili časové kupóny.

Upozorňujeme dále na to, že od pondělí 20. dubna byl také již obnoven prodej a kontrola jízdních dokladů u řidiče na příměstských autobusových linkách PID a opět povolen nástup předními dveřmi v těchto autobusech.

------------------------

Včera byl zprovozněn automat na dezinfekci ve vestibulu polikliniky

Ve vestibulu nové polikliniky v Kolíně, Smetanova ul. 764, byl včera nainstalován vedle automatu na roušky další automat, a to na dezinfekční přípravky určené pro dezinfekci rukou.

V automatu na dezinfekci si můžete koupit dezinfekční přípravek Anti-COVID v lahvičce 250 ml za 20 Kč nebo 500 ml za 40 Kč a dále pak sáček o objemu 100 ml s hygienickým gelem s dezinfekční přísadou za 90 Kč.

V automatu na roušky si můžete stále koupit jednotlivě zabalenou látkovou roušku na zakrytí dýchacích cest i s návodem, jak se o roušku starat. Cena jedné roušky je 30 Kč a veškerý výtěžek z prodeje roušek jde na charitativní účely – konkrétně na provoz Domácího hospice Srdcem, z. ú.

Automaty jsou k dispozici v otevírací době polikliniky, tedy od pondělí do pátku od 6 do 22 hodin.

------------------------

Poděkování

Děkujeme společnosti DELIKOMAT s.r.o. za poskytnutí prodejního automatu na dezinfekční přípravky, který byl umístěn do vstupní haly nové polikliniky v Kolíně.

Vzhledem k tomu, že jsme měli od našich dobrovolnic ušitých mnoho látkových roušek, tak jsme přistoupili i k tomu, že naši dobrovolníci z řad sportovců a skautů roznesli roušky seniorům ve věku 70-75 let. Nejvíce si "zatrénovali" sportovci ze Spartan Training Group Kolín, kteří doručili celkem 1600 roušek kolínským seniorům, o zbytek se postarali skauti z 1. střediska Kolín. Díky!

Děkujeme Kateřině Sajverové, pravidelně nám dodává roušky do rouškomatu. Dnes jsme převzali dalších 150 ks.

Velmi děkujeme zaměstnancům ZŠ, MŠ a PŠ Kolín, kteří o velikonočních svátcích šili roušky pro Kolín. Předali nám celkem 471 roušek. Moc si toho vážíme a ještě jednou díky za spolupráci a vaši podporu.

Gabriela Malá
Koronavirus

Obrázky

PHOTO-2 bus PHOTO-3 busy_PID PHOTO-1 PHOTO-2