Aktuální informace z radnice ke dni 17.04.2020 | mukolin.cz

jazyk cz jazyk en jazyk de
 

Aktuální informace z radnice ke dni 17.04.2020

17.04.2020 13:54
(Aktualizováno: 17.4.2020 13:54)
Počet zhlédnutí: 3280
PDF E-mail Print

Případy nákazy na okrese Kolín

K dnešnímu dni je na okrese Kolín potvrzených 49 případů onemocnění COVID – 19, osm lidí je již vyléčených, úmrtí 1. Přímo v Kolíně je nyní 16 případů s onemocněním, 2 lidé zcela vyléčeni.

Krajská hygienická stanice pro Středočeský kraj pravidelně zveřejňuje aktuální situaci ve výskytu koronaviru ve Středočeském kraji ZDE

------------------------

Připomínáme, že ještě dnes do 18 hodin se vydává dezinfekce kolínským domácnostem

ZDARMA si každá DOMÁCNOST v Kolíně může vyzvednout Anti-COVID dezinfekční přípravek (0,5 l), který je určen pro dezinfekci rukou. Výdej dezinfekce probíhá ještě dnes v pátek 17. dubna do 18 hodin ve sportovní hale BIOS u 3. ZŠ Kolín, Vávrova 814, Kolín IV (N 50°1.28115', E 15°12.24862').

Přípravek se vydává:

  • občanům s trvalým pobytem v Kolíně a cizincům s povoleným pobytem v Kolíně, kteří si dezinfekci nevyzvedli ve dnech 9. 4. a 10. 4. 2020 – předloží doklad totožnosti
  • občanům a cizincům žijícím v Kolíně, kteří nemají v Kolíně trvalý pobyt ani jiný druh pobytu – předloží doklad totožnosti + nájemní smlouvu k bytu v Kolíně
  • vícečetným domácnostem (3 a více dětí) – předloží doklad totožnosti + doklady všech členů domácnosti (např. průkazy pojištěnce)

Každý se prokáže průkazem totožnosti (občanský průkaz, cestovní pas, či jiný doklad totožnosti).

------------------------

Brzy překonáme milion na transparentním účtu 

K dnešnímu dni je na transparentním účtu 974 211,83 Kč. Děkujeme všem společnostem i jednotlivcům za finanční přispění na náklady spojené s krizovou situací. Transparentní účet má číslo 6957372/0800 a je možné na něj jakoukoliv finanční částku věnovat. Za příspěvek bude každému dárci vystaveno potvrzení po odeslání formuláře na adrese www.mukolin.cz/covid . Odkaz k tomuto transparentnímu účtu je na webových stránkách České spořitelny ZDE

------------------------

Městský úřad Kolín bude od pondělí 20. dubna zpřístupněn občanům ve standardním rozsahu za dodržení zvýšených hygienických požadavků

S ohledem na minimalizaci možnosti šíření nákazy se doporučuje upřednostňovat písemný, elektronický (prostřednictvím e-mailu, datové schránky, Portálu občana) či telefonický kontakt před osobním kontaktem. V případě naléhavosti osobního jednání je nutné si předem telefonicky objednat termín schůzky. Adresář kontaktů naleznete na webových stránkách ZDE

V jednotlivých budovách budou viditelně umístěny informační a směrové cedule, kde si může občan vyřídit své záležitosti. Dokumenty v listinné podobě prosím předávejte na příslušné podatelny. Buďte k sobě ohleduplní. Do budovy (kanceláře) MěÚ Kolín vstupujte jednotlivě, použijte dezinfekci rukou jak při vstupu tak při odchodu z budovy, dodržujte mezi sebou odstup alespoň 2 metry, vstupujte jen se zakrytými dýchacími cestami (nos, ústa).

V případě jakéhokoliv dotazu kontaktujte podatelnu: Městský úřad Kolín, Karlovo náměstí 78, 280 12 Kolín I, tel.: +420 321 748 224, +420 321 748 223; e-mail: podatelna@mukolin.cz; e-podatelna: posta@mukolin.cz; ID datové schránky: 9kkbs46; www.mukolin.cz

------------------------

Myslíme na naše lékaře

Město Kolín pomáhá také lékařům. Oslovili jsme praktické lékaře, zubaře, lékaře odborných ambulancí v Kolíně s nabídkou dodání ochranných štítů přímo do jejich ambulancí. O štíty mají zájem a rádi je lékařům poskytneme.

------------------------

„Stromy na lepší časy“ našly svá místa natrvalo

V Kolíně vznikl, na počátku vyhlášeného nouzového stavu, nápad poděkovat všem, kteří se podílí na záchraně lidí. Dvě lípy před Městským úřadem Kolín posloužily jako „Rouškovník“. Další stromy (u Domova seniorů Nad Zastávkou i na sídlišti, u hasičů v Polepské ulici, u Záchranné služby, před vstupem do Oblastní nemocnice Kolín a před Městskou policií) ozdobily vzkazy a obrázky. Tímto jsme tak poděkovali všem dobrovolníkům a i všem lidem „z první linie“ za jejich služby, práci a obětavost.

Stromy tak posloužily svému prvotnímu účelu a nyní pro ně hledáme vhodné trvalé umístění. Lípy od radnice budou vysazeny u cesty v lokalitě Na Spálence, kde byl z havarijních důvodů pokácen jasan a nyní je tam dostatek místa tak, aby tam mohly tyto dvě lípy zdárně růst. V centru města by se pro ně těžko hledalo bezpečné místo, tak aby mohly využít svého potenciálu dlouhověkého stromu.

Stromy od Domova pro seniory Nad Zastávkou, od Domova pro seniory ve  Slovenské ul. a od Městské policie Kolín budou zasazeny do lokality u Cihelny, do míst, kde byla realizována na podzim výsadba ovocných stromků spolkem KOS. Zbylé višně si ponechají obdarované subjekty (hasiči a kolínská nemocnice). Samy zajistí jejich výsadbu ve svých areálech.

------------------------

Poděkování

Děkujeme Kristýně Bubníkové za pravidelnou dodávku roušek.

Několik desítek dobrovolníků v tomto týdnu roznášejí dezinfekci seniorům nad 80 let. Zhostili se opravdu nelehkého úkolu a za to jim patří velký DÍK!

Společnosti ALPLA s.r.o. a panu Zdeňkovi Kubíkovi děkujeme za dar v podobě 570 ks 250 ml lahviček, které budou použity pro dezinfekci do automatu.

Gabriela Malá
Koronavirus

Obrázky

vydej_dezinfekce_16_4 (1 of 1) vydej_dezinfekce_16_4 (1 of 1)-2 PHOTO-2020-04-17-12-52-36 PHOTO-2020-04-17-08-13-55 úřad od 20.4.