Aktuální informace z radnice ke dni 01.04.2020 | mukolin.cz

jazyk cz jazyk en jazyk de
 

Aktuální informace z radnice ke dni 01.04.2020

01.04.2020 17:42
(Aktualizováno: 1.4.2020 17:42)
Počet zhlédnutí: 2907
PDF E-mail Print

Případy nákazy na okrese Kolín

K dnešnímu dni je na okrese Kolín potvrzených 21 případů onemocnění COVID – 19. Z toho v Kolíně je evidováno 7 pozitivně potvrzených případů onemocnění.

Krajská hygienická stanice pro Středočeský kraj pravidelně zveřejňuje aktuální situaci ve výskytu koronaviru ve Středočeském kraji ZDE

---------------------------------------------------------------

Rouškomat

Dnes jsme instalovali nový rouškomat ve vstupní hale kolínské polikliniky ve Smetanově ulici. Automat je naplněn jednotlivě zabalenými rouškami i s návodem, jak se o roušku starat. Cena jedné roušky je 30 Kč a veškerý výtěžek z prodeje půjde na charitativní účely – konkrétně pro Domácí hospic Srdcem, z. ú. Budova polikliniky je otevřena od pondělí do pátku od 6 do 22 hodin.

Roušky pro nás všechny našily:

Jana Červinková – naše největší švadlenka, která nejen šije, ale také sponzoruje látky, společně se svou sestrou Lenkou Zárubovou, švagrovou Soňou Červinkovou a kamarádkou Janou Matuškovou. Tahle parta dodala již více než přes 500 roušek do rouškomatu.

Mezi další tým švadlenek patří také Markéta Neřoldová, Monika Machačová, Monika Šindelářová, Magdaléna Ondrová, Markéta Machová a Kateřina Sajverová.

Pravidelně nám dodávají roušky též manželé Dvořákovi z Miškovic.

Všechny švadlenky šijí v každé volné chvilce, některé pracují na home office a k šití roušek usedají po své práci ve večerních hodinách, některé se při šití starají o své malé děti a samozřejmě všechny obstarávají domácnost. Za to jim patří naše obrovské DÍKY!

A děkujeme také všem našim koordinátorům a kolegům z radnice, kteří roušky jednotlivě balí.

---------------------------------------------------------------

Město Kolín založilo transparentní účet

Od založení transparentního účtu neuběhl ani týden a k dnešnímu dni (1.4.2020) je na tomto účtu již 342 372 Kč. Děkujeme všem společnostem i jednotlivcům za finanční přispění na náklady spojené s krizovou situací.

Transparentní účet má číslo 6957372/0800 a je možné na něj jakoukoliv finanční částku věnovat. Za příspěvek bude každému dárci vystaveno potvrzení po odeslání formuláře na adrese www.mukolin.cz/covid

Odkaz k tomuto transparentnímu účtu je na webových stránkách České spořitelny ZDE

Děkujeme všem za podporu!

---------------------------------------------------------------

 „OŠETŘOVNÉ“ PRO OSVČ - Výzva I

424 korun za každý den péče o dítě či hendikepovaného člověka mohou dostávat OSVČ po dobu, co v kontextu s pandemií koronaviru platí karanténa. První výzvu v dotačním programu Ministerstvo průmyslu a obchodu právě vyhlásilo.

Informace jsou k dispozici na adrese www.mpo.cz/osetrovneosvc. Finanční podpora se bude vyplácet zpětně, tedy za uplynulý kalendářní měsíc.

Vyřizování „ošetřovného“ OSVČ se MPO snaží maximálně usnadnit i s pomocí inteligentního formuláře z počítače, mobilu i tabletu. 

Souhrnné informace naleznete i na našich stránkách  ZDE

dotazy a odpovědi "ošetřovné" pro OSVČ

---------------------------------------------------------------

Pomáháme osobám bez přístřeší

V těchto těžkých dnech je také důležitým posláním postarat se i občany bez přístřeší. Zajistili jsme pro ně balíček, který obsahuje rukavice, roušku a dezinfekci. Tento balíček si mohou zdarma vyzvednout na ubytovně v Polepské ulici. Další balíčky má při své každodenní práci v terénu i Městská policie Kolín a také nezisková organizace Prostor+, která pracuje v rámci terénních programů s touto cílovou skupinou obyvatel. V lokalitách, kde se tito lidé nejvíce pohybují a zdržují, rozmisťujeme informační leták o možnosti si tyto ochranné pomůcky na ubytovně vyzvednout.

---------------------------------------------------------------

COVID-19, jakou podporu nabízí stát podnikatelům?

Agentura pro podporu podnikání a investic CzechInvest si dovolují informovat o aktuálních možnostech podpory, kterou stát nabízí podnikatelům.

Jak podnikat v době šíření koronaviru? Jak podnikat poté? Jaké finanční i nefinanční podpůrné nástroje stát nyní nabízí? Jaké další dotace jsou ještě k dispozici? A kde najdu „Rozcestník podpory firem“ s pravidelně aktualizovanými informacemi? I na tyto otázky vám odpoví tým profesionálů agentury CzechInvest, a to v každém kraji a zdarma. Kontaktujte nejbližší regionální kancelář CzechInvestu a domluvte si konzultaci online nebo po telefonu!

Regionální kancelář Praha a Středočeský kraj, tel.: +420 720 071 309, +420 601 130 444, e-mail: praha@czechinvest.org

KONTAKTY

---------------------------------------------------------------

Gabriela Malá
Koronavirus

Obrázky

rouskomat-8923 rouskomat-9017 rouskomat-8973 rouškomat_2 Plakat_homeless