Uzavření kolínských mateřských škol, jeslí a ZUŠ | mukolin.cz

jazyk cz jazyk en jazyk de
 

Uzavření kolínských mateřských škol, jeslí a ZUŠ

Město Kolín z důvodu ochrany a prevence nebezpečí z rozšíření onemocnění COVID-19 v souvislosti s nepříznivým vývojem epidemiologické situace uzavře mateřské školy, jesle a Základní uměleckou školu.
11.03.2020 12:06
(Aktualizováno: 13.3.2020 12:06)
Počet zhlédnutí: 4626
PDF E-mail Print

V návaznosti na vydaná mimořádná opatření Ministerstva zdravotnictví ze dne 10. března 2020 a doporučení Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy zvážit omezení nebo přerušení provozu mateřských škol, proběhlo jednání vedení města, Odboru školství, kultury a sportu MěÚ Kolín a ředitelů kolínských mateřských škol.

Bylo rozhodnuto o uzavření všech mateřských škol zřízených městem Kolín ode dne 16. března 2020 do doby odvolání mimořádných opatření ze strany Ministerstva zdravotnictví týkajících se provozu škol a školských zařízení. Městské jesle budou uzavřeny ode dne 12. března 2020.    

Důvodem uzavření kolínských mateřských škol je vyšší počet dětí, kdy kapacita v kolektivech přesahuje 100 dětí. Dále v souvislosti s ukončením jarních prázdnin v okrese Kolín předpokládáme návraty ze zahraničí. Obdobná opatření přijímají i další města.

Uvědomujeme si, že uzavření mateřských škol a jeslí přináší řadu komplikací, proto reagujeme s předstihem, aby měli rodiče prostor danou situaci řešit.   

Uzavření do odvolání platí i pro Základní uměleckou školu Fr. Kmocha v Kolíně.

 

MěÚ Kolín
Koronavirus