Informace k nadcházejícím omezením v dopravě v Kolíně | mukolin.cz

jazyk cz jazyk en jazyk de
 

Informace k nadcházejícím omezením v dopravě v Kolíně

V souvislosti s počátkem oprav na silnici č. II/125 dochází v Kolíně na ulici Ovčárecká a Novém mostu od začátku měsíce dubna k několika částečným uzavírkám. V důsledku jedné z nich pak dojde i k vyznačení objízdných tras. V nejbližší době se na této silnici bude provádět oprava mostních závěrů společně se sanací opěr Nového mostu, rekonstrukce plynovodu v ulici Ovčárecké a dále se bude dokončovat oprava mostních závěrů na větvi nadjezdu nad tratí ČD směřující na Týnec nad Labem, s jejichž opravou se započalo již na podzim. Opravy provádí Krajská správa a údržba silnic Středočeského kraje, neboť vlastníkem Nového mostu i nadjezdu je Středočeský kraj. Rekonstrukci plynovodu provádí za vlastníka Výstavba sítí a.s..
02.04.2017 16:54
(Aktualizováno: 10.4.2017 16:54)
Počet zhlédnutí: 4520
PDF E-mail Print

Jako první a to již od 3.dubna začne komplikovat provoz omezení dopravy na Novém mostě, kdy bude ve dvou etapách vždy ve dvou přibližně 100 m úsecích na obou jeho stranách doprava svedena ze čtyř do dvou jízdních pruhů a to v místech oprav mostních závěrů. První etapa, ve které se budou opravovat části mostních závěrů na pravé straně mostu ve směru jízdy na Zálabí by měla proběhnout v době od 3.4.2017 do 14.5.2017, druhá etapa bude navazovat, přičemž konec opravy je naplánován na 30.6.2017. Po celou dobu této opravy zůstane zachován obousměrný provoz bez objízdných tras.

Druhé omezení bezprostředně následuje první, protože od 6.4.2017 dojde k zavedení jednosměrného provozu na části ulice Ovčárecké a to v první etapě od křižovatky s ulicí Okružní po Sadovou a v druhé etapě od křižovatky s ulicí Na Louži po Okružní. Provoz ulicí Ovčáreckou bude po celou dobu rekonstrukce plynovodu, tedy dle plánu prací do 8.6.2017 zachován ve směru na Ovčáry, pro vozidla jedoucí v opačném směru budou zřízené dvě objízdné trasy. Nákladní doprava s tonáží nad 6 tun bude směřována od Velkého Oseka i od dálnice D11 na obec Veltruby , dále v Kolíně ulicí Veltrubskou na kruhový objezd na Jiráskově náměstí a konečně ulicí Na Louži k Novému mostu. Na sjezdu ze sil.č. II/125 u obce Veltruby a také v Kolíně na křižovatce ulic Sadová a Veltrubská bude provoz na křižovatkách řízen světelnými signály. Pro osobní vozidla a vozidla s tonáží do 6-ti tun pak byla objízdná trasa stanovena z nadjezdu nad tratí ČD na ulici Ovčárecké do ulice Sadové a následně ulicí Veltrubskou rovněž na Jiráskovo náměstí a ulicí Na Louži k Novému mostu. S tímto omezením souvisí i dočasný přesun světelného přechodu pro chodce před ZŠ na ulici Ovčárecké blíže Novému mostu mimo úsek, kde bude prováděna rekonstrukce plynovodu.

Poslední komplikací na silnici II/125 bude v nejbližší době odstavení větve křižovatky na nadjezdu nad tratí ČD směřující z centra Kolína na Týnec nad Labem, kdy bude na této komunikaci dokončována oprava mostních závěrů, které jsou dle vyjádření správce komunikace v havarijním stavu. Tato uzavírka ale dopravní situaci výrazně neovlivní, protože vozidla jedoucí na Týnec nad Labem budou moci využít možnosti odbočení vlevo na Týnec nad Labem po přejetí nadjezdu a to kolem Soji a dále na ulici Třídvorskou.

Linková a městská autobusová doprava pojede po objízdné trase – po místní komunikaci Sadová, Veltrubská a Na Louži – směr do centra Kolína. Po dobu rekonstrukce plynovodu se nebudou obsluhovat zastávky ve směru do centra Kolína „Kolín, Na Louži“ – náhradní zastávka bude v ulici Veltrubská u Jiráskova náměstí – „Na Louži I.“ a dále „Kolín, Tatradomy“ – náhradní zastávka „U Hřbitova“ v Sadové ulici.

Pochopitelně, že je možný určitý vývoj v délce trvání uvedených dopravních omezení v závislosti na rychlosti postupu prací, nicméně jedná se o nutné opravy, které se bez nastíněných komplikací neobejdou. Proto žádáme občany o pochopení a respektování nastaveného dopravního režimu. 

MěÚ Kolín
Oddělení marketingu a cestovního ruchu

Přílohy

rozhodnutí_doprava (1,0 MB)