Miniknihovny v kolínské nemocnici | mukolin.cz

jazyk cz jazyk en jazyk de
 

Miniknihovny v kolínské nemocnici

Již delší dobu Městská knihovna Kolín uvažuje o zřízení tzv. miniknihoven, známých také jako knihobudky, přírodní či venkovní knihovny, pojízdné nebo malé knihovny atp. V tuto chvíli probíhá fáze vytipovávání přesných míst, kde budou miniknihovny umístěny, získávání povolení a další potřebné náležitosti.
18.08.2016 09:18
(Aktualizováno: 19.8.2016 09:18)
Počet zhlédnutí: 3132
PDF E-mail Print

Aby se vyzkoušelo, jak budou miniknihovny fungovat, Městská knihovna Kolín se domluvila s Oblastní nemocnicí Kolín a 24. 8. 2016 v 11:00 v prostorách nad tamní recepcí slavnostně uvede do provozu první z nich. Prozatím budou v nemocnici umístěny 3 – na dětském oddělení, na interně a nad recepcí.
V těchto knihovničkách najdou návštěvníci nemocnice knihy, které jim mohou zkrátit čekání na ošetření nebo zpestřit chvíle při delším pobytu v nemocnici. Jsou označeny samolepkou s logem knihovny a nápisem "Prohlížej, sdílej, ochraňuj".
Kdokoliv si může takto označenou knihu vypůjčit a číst ji – pokud ji nestihne přečíst, může si knihu odnést i domů. Knihy se budou postupně doplňovat a zde je šance i pro Vás – pokud máte doma knihy, které již nepotřebujete a myslíte si, že by o ně ostatní mohli mít zájem, doneste je buď přímo do miniknihovny v nemocnici nebo do některého z oddělení kolínské knihovny (ve městě i na sídlišti). Knihy budou rovněž následně označeny a dány dále k dispozici všem, kteří o ně projeví zájem.
Tato služba je bezplatná – Městská knihovna Kolín bude mít radost, pokud knihy pomohou zpříjemnit pobyt v nemocnici i jinde.
 

Tým městské knihovny děkuje vedení Oblastní nemocnice Kolín i jejím pracovníkům, kteří tento projekt pomohli realizovat a těší se, že každá z umístěných knih najde svého čtenáře.

 

MěÚ Kolín
Oddělení marketingu a cestovního ruchu

Obrázky

MěK Kolín - Miniknihovny ONK 01 MěK Kolín - Miniknihovny ONK 02