Pozitivní výsledek auditu FK Kolín a.s. | mukolin.cz

jazyk cz jazyk en jazyk de
 

Pozitivní výsledek auditu FK Kolín a.s.

„Audit účetní závěrky za rok 2015 FK Kolín a.s. byl proveden auditorkou firmou ATLAS AUDIT s.r.o., kdy objednatelem a zadavatelem auditu bylo město Kolín. „Jako zcela nepravdivé a liché se ukázaly anonymní podněty, které vedly Radu města k zadání auditu.“, okomentoval výsledek auditu místostarosta Michael Kašpar.
20.04.2016 11:08
(Aktualizováno: 21.4.2016 11:08)
Počet zhlédnutí: 3505
PDF E-mail Print

Dle výroku auditora účetní závěrka za rok 2015 podává věrný a poctivý obraz aktiv a pasiv FK Kolín a.s. v souladu s účetními předpisy ČR. Auditor neshledal žádné nestandardní postupy a rozpory v účetnictví klubu a zároveň neshledal žádná závažná pochybení. Dle auditora je s prostředky FK Kolín a.s., tak i účelovou dotací od města Kolín nakládáno transparentně a v souladu s právními předpisy ČR.

„Jsem rád, že audit proběhl v pořádku a dokazuje, že v rámci FK Kolín je nejen s finančními prostředky od města, ale i se soukromými zdroji nakládáno transparentně a zcela v mezích zákona. Renomovanou firmu Atlas Audit jsme vybrali z důvodů, že má zkušenosti s audity i mnohem větších sportovních klubů, například hokejové pražské Sparty, basketbalového Nymburka, ale třeba i statutárního města Kladna. Pokud by se i přes velmi dobrý výsledek auditu našel někdo, kdo ho bude zpochybňovat, věřím, že dotyčný najde i odvahu s tím vystoupit veřejně a samozřejmě v tom případě necháme reakci zcela v režii auditorské firmy. Kompletní výsledky auditu poskytujeme veřejně na webu města, kde se s nimi může každý seznámit.“, doplnil Michael Kašpar.

Aby nevznikaly nejasnosti, požádali jsme o vysvětlení vztahů mezi FK Kolín a.s. a SK Sparta Kolín a.s. pana Ing. Bartoše, přímo z auditorské firmy ATLAS AUDIT s.r.o. (která audit prováděla).

„Z předložených kontrolovaných dokladů a zveřejněných informací ve výroční zprávě a zprávě o vztazích FK Kolín, a.s. jsme neidentifikovali žádné skutečnosti, které by nás vedly k závěru, že by finanční vztahy mezi SK Sparta Kolín, z.s. a FK Kolín, a.s. probíhaly za ekonomicky nestandardních podmínek nebo podmínek nevýhodných pro FK Kolín, a.s.

Nutno dodat, že finanční prostředky od města Kolín jsou výhradně určeny pro FK Kolín a.s., kdy vynakládání s touto účelovou dotací nakládáno transparentně a v souladu s právními předpisy ČR. Zároveň uspořádání vztahů mezi SK Sparta Kolín, z.s. a FK Kolín, a.s. je zcela standardní v porovnání s obdobnými sportovními kluby v ČR.“

MěÚ Kolín
Oddělení marketingu a cestovního ruchu

Přílohy

Audit FK Kolín (1,0 MB)